Muzičke heroine na KotorArt Don Brankovim danima muzike

Koncertom Muzičke heroine 6. avgusta, dive „ex-yu“ muzičke scene Tereza Kesovija, Gabi Novak i Radojka Šverko predstaviće se publici 17. KotorArt Don Brankovih dana muzike. U muzičkoj pratnji ovih vokala nastupiće Ante Gelo (gitara), Robert Vrbančić (bas) i džez pijanista Matija Dedić.

„Legendarne hrvatske dive Tereza, Radojka i Gabi tek povremeno nastupaju u Hrvatskoj i regionu, a nikada u ovom sastavu nisu gostovale u Crnoj Gori!

Koncert će biti priređen na Coca-Colastejdžu i biće to, pored ostalog, još jedno prisjećanje na zlatne muzičke periode prošlog vijeka. Gabi Novak i Matija Dedić su prošle godine gostovali u Kotoru, na koncertu Music Forces United kojim je zatvoreno prošlogodišnje izdanje festivala KotorArt.

Publici su se tada predstavili sa Biserom Veletanlić i Vasilom Hadžimanovim“, izjavila je Sara Lakičević, PR KotorArta.

Tereza Kesovija je hrvatska pjevačica šansona i mediteranskih pjesama. Sarađivala je sa Zdenkom Runjićem, Arsenom Dedićem, Kemalom Montenom, objavila je brojne albume i bila višestruko nagrađivana na festivalama u zemlji i inostranstvu.

Ove godine je proslavila 60 godina karijere, ne planira da ide u penziju i kaže da će pjevati do poslednjeg daha. Gabi Novak je počela da se bavi pjevanjem 1950-ih zahvaljujući slovenačkom kompozitoru i dirigentu Bojanu Adamiču, a na Bledskom džez festivalu pjevala je u duetu s čuvenim Lujem Armstrongom.

Dobitnica je Nagrade Porin za najbolji ženski vokal, kao i za poseban doprinos hrvatskoj zabavnoj muzici 2006. godine. Radojka Šverko je pjevačka diva poznata po raskošnom volumenu glasa, specifičnojboji i zapaženim nastupima na brojnim festivalskim nastupima u zemlji i inostranstvu.

Prvi put se pojavila na Splitskom festivalu 1970. sa velikim hitom „Kud plovi ovaj brod“ Esada Arnautalića, a na scenu se u punom sjaju vratila 2004. na poziv mlađih kolegica iz grupe „Divas“ kad je nastupila zajedno sa JosipomLisac, Meri Cetinić i Gabi Novak.

Izvor:AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor