Mugoša osumnjičen u slučaju „Carine“

Specijalna tužiteljka Sanja Jovićević donijela je naredbu o sprovođenju istrage u slučaju „Carine“, a kako nezvanično saznaje TVCG, bivši gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša, ima status osumnjičenog.

Mugoša se sumnjiči da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja, čime je budžetu Glavnog grada nanio višemilionsku štetu.

Mediji su ranije navodi da je Mugoša u više navrata bio saslušavan u Specijalnom državnom tužilaštvu, zbog slučajeva Carine i Bazar.

Mugoša je tužiocu ispričao kako je došlo do ugovora opštine sa „Carinama“, tvrdeći da je sve bilo u skladu sa zakonom.

Podsjećamo, krajem 2015. godine glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić je javno najavio istragu u predmetima „Bazar“ i „Carine“.

Tokom istražnih radnji prikupljena je kompletna dokumentacija o ovom slučaju, a obavljena su i dodatna vještačenja. Tužilaštvo provjerava posao iz 2007. između Opštine i firme Carine čiji je vlasnik Čedomir Popović.

MANS je 17. oktobra 2007. godine Vrhovnom državnom tužilaštvu podnio prvu krivičnu prijavu protiv Mugoše i direktora Direkcije  za imovinu Dragana Đukića, zbog sumnje da su u postupku prenosa prava opštinskog zamljišta na kompaniju Carine zloupotrijebili položaj i oštetili budžet glavnog grada za više od 11 miliona eura.

Ta prijava je godinu kasnije odbačena, a predmet je zapečaćen. Ipak, taj slučaj je ponovo otvoren u novembru 2015. godine na prijedlog glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor