Mrvaljević odgovorio Bečanoviću

Dugogodišnji crnogorski džudo reprezentativac Srđan Mrvaljević nastavio je polemiku sa predsjednikom Džudo saveza Crne Gore Dragomirom Bečanovićem i odgovorio na njegovo saopštenje u kojem ga proziva za nenamjensko trošenje novca dobijenog od Saveza.

“Mišljenja sam da je saopštenje predsjednika Bečanovića u kome nije dao ni jedan odgovor na konkretna postavljena pitanja klubova već iznio niz potpuno besmislenih tvrdnji još jedan pokazatelj njegovog ljudskog i profesionalnog kapaciteta,a u nekim djelovima saopštenja i psihičkog zdravlja.

-Gospodine Bečanoviću fascinantno je da se Vi pored svog hotela sa teniskim terenima od nekoliko hiljada kvadrata iz koga dijelite sudbinu Vama jedine Crne Gore, toliko bavite i pričate o mojim finansijama,slikama,putovanjima,dokumentima i svim onim ozbiljnim stvarima od “suštinske važnosti” za rješavanje problema u crnogorskom dzudo sportu.

-Gospodin Bečanović tvrdi da je meni jedne godine(ne navodi koje),neki sponzor (ne navodi koji) na račun prebacio 120.000 eura(ne dostavlja transfer novca) i da ja nisam donio njemu ni jedan račun. To nije tačno,meni je moj sponzor dao bar 50 puta više,ali ne znam zašto bih Bečanoviću i DžSCG ja donosio račune? Umjesto tih besmislica neka pokaže koliko je državnog novca od 500.000 eura dobijenih za prošli olimpijski ciklus on potrošio na mene kao najboljeg takmičara. Koliko sam ja koštao DZSCG? Ja sam svaki euro dobijen od Ministarstva sporta namjenski potrošio i opravdao originalnim računima,za razliku od njega i DZSCG koji su novac budžedskih obveznika po riječima Ministarstva sporta potrošili na “viljamovke,pivo,kade,kalolifere,metle…” dok su bez adekvatnih računa podizane ogromne količine kesa preko blagajne.

Prema tome predsjedniče Bečanovicu nije bitno koliko ja novca dobijam od sponzora ili bogate tetke iz inostranstva,nego šta ste i koliko Vi kao savez uradili za svog najboljeg takmičara?

Gospodine Bečanoviću prije nego pogledate moje društvene mreže i nadjete slike sa plaže iz Dubaija,Rija i ostalih Vama zanimljivih destinacija,obratite pažnju da tu možda nije bio u neki džudo turnir gdje sam se borio ili kako Vi volite da kažete i omalovažite svačiji rezultat “slučajno uzeo medalju”. Možda je onda ipak to razlog mog odlaska na tu destinaciju,a ne kako vi kažete “turistička putovanja”.

Kada dovodite inostrane trenere koji ne daju nikakav rezultat i papreno ih preplaćujete onda Vam njihovi pasoši ne smetaju. Kada ste dovodili Marka Bubanju niste ga uslovljavali da se odrekne austrijskog pasoša već ste ga kovali u zvijezde,a javnosti obećavali olimpijsku medalju. Poslije samo godinu dana istraumiran je napustio Crnu Goru. Kaže, nikada nigdje na svijetu nije upoznao takvog čovjeka kao sto ste Vi,sto je istina,potpuno ste jedinstveni.
Gospodine Bečanoviću priznajem da imam više dokumenata,ali sam se uplašio da ne ispadnem manji patriota i Crnogorac od Vas koji nemate “alternativnu drzavu” pa Vam ne smijem otkriti koja su.

Izuzetno cijenim Vaš ogroman uticaj,važnost i autorotet u svijetu,ali jednostavno ne mogu prihvatiti da ste mi završili učešce na Olimpijskim igrama. Postoje vrlo jasna pravila kako tripatitna komisija formira rank-listu i dodjeljuje vajld kard. Ne funkcionisu bas sve organizacije na svijetu kao Vas džudo savez,negdje postoje veoma jasna pravila i kriterijumi kako se sta radi,znam da Vam je to tesko da shvatite,ali vjerovali ili ne, tako je! Oko izjave da je moje učešce najskuplje u istoriji Olimpijskih igara ne bih polemisao,o tome bi trebali da popričate u nekoj ustanovi sa stručnim licem za Vas problem.

Gospodine Bečanoviću nadam se da sam uspio da zadovoljim Vašu želju za odgovorima,priznao sam da sam multimilioner koji se obogatio od sponzorskih ugovora. Sada Vas pozivam da počnete da se ponasate profesionalno,odgovorno i odgovorite na konkretna pitanja koja su Vam postavila 24 najbolja džudo kluba u Crnoj Gori.

Ja za Vas imam samo jedno pitanje:

Ako 24 najbolja džudo kluba koja daju 100% reprezentacije otvoreno i javno kažu da su protiv Vas,ako najbolji crnogorski dzudisti i treneri ne pričaju sa Vama,ako i sami znate da ste nanijeli ogromnu štetu ugledu džudo sporta u Crnoj Gori i svijetu,ako su Vašom krivicom i ne namjenskim trošenjem izgubljene finansije Ministarstva sporta za dzudo sport:

Kome ste vi predsjednik gospodine Bečanoviću, čega ste vi to predsjednik”, kaže se u saopštenju Srđana Mrvaljevića.

Izvor: Cdm.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor