Može li Sutjeska da prokocka ogromnu prednost?

Proljeće u Telekom 1. CFL počinje u utorak, 20. februara, utakmicama 20. kola, a glavno pitanje je ‘može li Sutjeska da prokocka ogromnih 13 bodova u odnosu na drugoplasiranu Budućnost’.

“Razlika od 13 bodova je velika, ali fudbal je takav da ništa ne možeš da predvidiš unaprijed”, rekao nam je selektor omladinske reprezentacije Crne Gore Milorad Peković.

Najveća prijetnja za izabranike Nikole Rakojevića je silno pojačana Budućnost šampion svoj optimizam temelji na prošlogodišnjoj sezoni kada su imali 12 bodova prednosti pred proljeće, a na kraju su strijepili za titulu.

“Budućnost će sigurno da pokuša da nadoknadi prednost, ali znajući kako je Sutjeska igrala u prvom dijelu biće teško. Međutim, sve je moguće”, jasan je nekadašnji neumorni vezista “hrabrih sokolova”.

“Plavo bijeli” iz Nikšića su zadržali kompletan igrački kadar uključujući Vladana Giljena i Igora Ivanovića koji su obilježili jesen, dok su “plavi” u domaći fudbal vratili Vladana Adžića, Simona Vukčevića, Petra Grbica.

“Biće zanimljivo za sve nas da vidimo da li će udarne igle Sutjeske ponoviti sjajnu polusezonu, kao i kako će se snaći Simon i Petar. Meni će posebno biti interesantno da ih gledam, jer smo se družili u reprezentaciji”, poručio je 40-godišnji Peković, koji je za Crnu Goru odigrao 34 utakmice.

Deset prvoligaša je dovelo pregršt novih igrača, a definitivno najzvučnije ime u zimskom prelaznom roku je 32-godišnji Simon Vukčević.

“Simon je evropski igrač, to je mnogo puta dokazao do sada. Nije imao klub u prethodnom periodu, ali kada uđe u ritam treninga i utakmica, jasno je da može da bude velika prednost Budućnosti”.

Priča oko šampionskog lovora (ni)je završena, a još veća uzbudljivost nas čeka u borbi za Evropu i opstanak. Praktično, svi žele da se domognu Starog kontinenta, pošto samo Dečić nije zatražio licencu. Sa druge strane, samo je Zeta sigurna što se tiče opstanka.

“To je čar lige od 10 klubova. Biće sigurno zanimljivo”, rekao je Peković, koji se nada da će omladinci dobiti šansu na proljeće u prvoligaškim klubovima…

“Iskreno se nadam, jer trebalo bi da obratimo pažnju na mlade igrače. To za trenera ima i dobrih i loših strana. Mladi momci nisu na nivou kao iskusniji, ali imaju kvalitet, a kvalitet će isplivati ako im se pruži šansa. Dobiće na samopouzdanju, lakše će preći stepenicu iz omladinskog u seniorski pogon. To je najnezgodniji period za igrača. I meni je to bilo najteže”, podvukao je nekadašnji igrač OFK Beograda, Partizana, Ajntraht Trijera, Majnca, Grojter Firta i Hanze.

Izvor: Cdm.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor