MOST U STOKHOLMU

Čuva simbole ljubavi, a poznat po…

Mostovi osim spajanja obala služe i kao mjesta na kojim brojni zaljubljeni ostavljaju katance u znak vječne ljubavi. Katanci ljubavi mogu se naći u gradovima širom svijeta, ali obično ne na mostu koji je uglavnom poznat po samoubistvima koja su tu počinjena.

Ljubavne brave“ mogu jednog dana oštetiti strukturu mosta: Stokholm (Pixabay)

Most Västerbron u Stokholm već dugo zbog toga ima negativnu reputaciju.

Anders Göthberg, gitarista švedskog kultnog sastava Broder Daniel, počinio je samoubistvo skočivši s ovog mosta u martu 2008. godine.

Grad Stokholm je 2012. godine dodatno zaštitio most dodavši ograde pored postojećih na istočnoj strani mosta, samo kako bi spriječio ljude da skoče. Iduće godine slične ograde dodate su i na zapadnoj strani mosta i činilo se da je to imalo efekta – prijavljeno je 12 pokušaja samoubistava od avgusta do septembra 2012, ali samo tri naredne godine kada su ograde bile postavljene.

Bez obzira na svoju mračnu reputaciju, most je, kao i mnogi takve vrste širom svijeta, počeo sakupljati kolekciju ljubavnih katanaca pričvršćenih za ogradu.

Čak i s romantičnom namjerom, ovom tradicijom oštećeno je bezbroj mostova širom svijeta, iako se čini da se Västerbron zasad drži dobro.

„Ljubavne brave“ mogu jednog dana oštetiti strukturu mosta, ali za sada se čini da su manje destruktivne od reputacije koju je most dobio zbog čestih samoubistava.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor