Mobilni vakcinalni punkt obišao mojkovačko selo Prošćenje

Direktor DZ Podgorica Danilo Jokić rekao je da mu je drago što su zatekli mnoštvo mještana koji se vakcinišu

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović i koordinator timova za vakcinaciju protiv Kovida-19 Danilo Jokić boravili su juče u mojkovačkom selu Prošćenje, gdje je bio mobilni vakcinalni punkt.

Borovinić, koja je prisustvovala vakcinaciji mještana sela u kojem živi oko 570 ljudi, kazala je da „svi razumiju značaj vakcinacije“

„Čak sam informisana da je veći broj mještana prethodno vakcinisan u Mojkovcu“, kazala je ministarka, kako je saopšteno iz resora na čijem je čelu.

Mještani su skrenuli pažnju da njihova ambulanta odranije ne radi, pa za svaki odlazak do ljekara mora da se putuje 10 kilometara u jednom pravcu, koliko im treba do grada.

„U neposrednoj blizini škole koju pohađa oko 50 đaka, nalazi se ambulanta koja trenutno, nažalost, nije u funkciji, ali u dogovoru sa mještanima i sa doktorom Danilom Jokićem iz Doma zdravlja Podgorica i doktorom Zejakom iz Doma zdravlja Mojkovac, učinićemo sve da ovu ambulantu ponovo vratimo na korištenje njenim mještanima“, najavila je Borovinić Bojović.

vakcinacija Mojkovac
foto: Vlada Crne Gore

Jokić je rekao da mu je drago što su u mojkovačkom selu zatekli mnoštvo mještana koji se vakcinišu.

„Mislim da je ovo dobra poruka za sva sela u Crnoj Gori…  Apelujem još jednom, kao u ovom mom selu gdje smo danas, da sva sela žive na isti način. Vakcinacija ne boli, produžava život građanima i nadam se da će se što više građana odazvati odazvati imunizaciji“.

Mobilni vakcinalni punktovi su danas od 13.30 do 15.30 kod Doma u MZ Crvljevine, od 16 do 17 časova kod škole u MZ Donje Zaostro, a od 17.30 do 20 časova na gradskom trgu kod Opštine.

Građani se u petak u autobusu mogu vakcinisati kod škole u MZ Lubnice u periodu od osam do deset časova, zatim u MZ Vinicka od 11.30 do 12.30 i od 13 časova do 14.30 kod škole u MZ Šekular.

U nedjelju od osam do deset časova vakcinalni autobus biće dostupan građanima na Polici – kod škole, od 10.30 do 12.30 u opštini Petnjica, a od 13 do 14 sati u MZ Dapsiće, kod škole.

 

Izvor Vijesti.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor