Mještanima MZ Potkrajci prioritet izgradnja otkupnog centra

Područje Mjesne zajednice Potkrajci, nalazi se na području koje se prostire sa obje strane magistralnog puta, koji od Kisjelih voda vodi dalje prema Sutivanu i graničnom prelazu Dobrakovo. Predsjednik Savjeta mjesne zajednice, Dževad Omerović kaže da su, zahvaljujući svesrdnoj pomoći lokalne samouprave, uspjeli da riješe većinu infrastrukturnih problema i poboljšaju kvalitet života stanovnika Potkrajaca i naselja koja gravitiraju na tom području. Ipak, ističe Omerović, ima još dosta toga što treba da se uradi kako bi kvalitet života bio bolji.

    Foto:Milovan Novović,Dan

Omerović naglašava da su zadovoljni onim što je prošle godine urađeno na ovom području, uprkos krizi izazvanoj epidemijom korona virusa, ali, dodaje, uvijek može i više i bolje.

adovoljni smo stanjem putne infrastrukture, a naročito asfaltiranjem i izgradnjom nasipa u mjesnoj zajednici. Lani smo uradili tamponiranje u ulicama u kojima je to bilo potrebno i postavili oko 500 metara asfalta u dvijema bočnim ulicama, kao i na potezu od Donjeg sela prema romskom naselju, odnosno prema strojtaničkom mostu. Da tu ima još posla znamo i mi koji se nalazimo u Savjetu MZ, s obzirom na zahtjeve mještajna koji nam predlažu prioritete, pa ćemo se truditi da sve te probleme u narednom periodu riješimo– ističe Omerović.

Omerović dodaje da redovno saniraju i sva oštećenja na većini puteva u Potkrajcima.

Postavili smo i javnu rasvjetu na mostovima prema Njegnjevu i Strojtanici. To je od velikog značaja, s obzirom da se preko mosta u Njegnjevu kreće dosta ljudi, a prije svega đaka do obližnje osnovne škole, što je sličan slučaj i sa Strojtanicom, gdje egzistira romsko naselje, čija djeca se takođe kreću preko mosta i putuju na nastavu, naglašava Omerović.

Što se tiče planova za naredni period kaže da im je prioritet izgradnja otkupne stanice, s obzirom da se stanovništvo ovog kraja uglavnom bavi poljoprivredom, a nadaju se da će uspjeti i da otpočnu izgradnju objekta za potrebe mjesne zajednice, u kome bi bile smještene i prostorije ambulante, vrtića i kluba penzionera.

Izvor:Dan

 

– Naši poljoprivredni proizvodi po kvalitetu su prepoznati, ne samo na lokalnom i državnom nivou, nego i šire. Sa ovog područja može se kupiti i brendirana roba koja je visoko tražena i u najeksluzivnijim hotelima. Zato bi otkupni centar na našem području, ali i eventualno negdje u blizini, bio pun pogodak. Naši organski proizvodi bi tako lakše mogli da stignu na tržište, a naši poljoprivrednici da izdržavaju porodice od svoga rada– naglašava Omerović.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor