MJEŠTANI ŠEKULARA:Koncesionari da poštuju propise

Mještani Šekulara su-ponovo pozvali nadležne državne organe da preduzmu odgovarajuće mjere i nalože koncesionarima, da ispoštuju obaveze iz koncesionog ugovora.

Kazali su, da se te obaveze odnose na održavanje i sanaciju putne mreže, kao i na poštovanje utvrđenih saobraćajnih propisa. Mještani su istakli da brojna upozorenja nijesu urodila plodom i da koncesionari transportujući balvane sa teškim kamionima i dalje nastavljaju da uništavaju lokalne puteve.
Na osnovu rješenja koje je prije nekoliko godina donio nadležni organ lokalne uprave iz Andrijevice na početku puta ka Rijeci Marsenića i Šekularu postavljen je saobraćajni znak kojim se zabranjuje transport tereta veći od 20 tona. Međutim, koncesionari se nijesu obazirali na takvo upozorenje, već su godinama tovarili svoje kamione sa duplo većim teretima i na taj način uništavali put koji vodi ka šekularskim šumama. Tako je došlo do vidnog oštećenja novog asfalta koji je postavljnjen na putu od Rijeka Marsenića ka Šekularu. Zato poručujemo da ćemo ponovo ustati u odbranu naših saobraćajnica, jer niko nema pravo da, radi ličnih i pojedinačnih interesa uništava društveno dobro – istakli su mještani Šekulara.

Izvor:Dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor