Mještani  mjesnih zajednica Murine i Plava organizuju protestni skup u četvrtak u 11:30h ispred Osnovnog suda u Plavu

Portalu sjevercg je dostavljeno saopštenje NVO „ Sačuvajmo rijeku Komaraču i sve rijeke u Crnoj  Gori“ u kojemu navode, da mještani  mjesnih zajednica Murine i Plava u saradnji sa članovima NVO „ Sačuvajmo rijeku Komaraču i sve rijeke u Crnoj  Gori“ organizuju  18.01.2018. godine, (četvrtak) u 11:30h protestni skup ispred Osnovnog suda u Plavu.

        ,,NVO „ Sačuvajmo rijeku Komaraču i sve rijeke u Crnoj  Gori“ najoštrije osuđuje utjerivanje straha u kosti mještanima Murine koji su ustali u odbrani Murinske rijeke koja je planirana da se smjesti u cijevi radi izgradnje mini hidroelektrane na pomenutoj rijeci“.

Očigledna je ažurnost nadležnih organa da se što prije kazne mještani Murine koji su stali u odbrani svoje rijeke, kako bi se ostali opametili i kako bi pognuli glavu pred rušilačkim naletom koncesionara koji uništavaju izvor života mještana najsiromašnijeg dijela Crne Gore.

Razlog našeg reagovanja je taj što će se u četvrtak , 18.01.2018 godine u Osnovnom sudu u Plavu, na optuženičku klupu naći Mijović Ljubiša i Katić Ljubiša koji su sa ostalih više od 200 mještana na čelu sa predsjednikom mjesne zajednice Murino gospodinom Branislavom Otašević stali u odbrani rijeke i čiji je protest uredno prijavljen nadležnim organima.

Mještani  mjesnih zajednica Murine i Plava u saradnji sa članovima ove nevladine organizacije prijaviće  protestni skup ispred Osnovnog suda u Plavu  18.01.2018. godine,ujedno pozivaju sve gradjane da im se pridruže, kaže se na kraju saopštenja.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor