Mještani bjelopoljskog naselja blokirali putni pravac Tomaševo-Galica

Sanacija puta pa priolazak kamiona

Kako su i najavili dio stanovnika koji pripada Mjesnoj zajednici Galica, u Bijelom Polju blokirali su danas u jutarnjim satima put Tomaševo-Galica i kamione koncesionara “ŠIK Lim“.

Kažu da su prethodno obavijestili sve nadležne ustanove, kao i koncesionara, zatraživši da kamioni obustave prolazak dak im se ne odgovori na postavljene zahtjeve.

-Sad i vrapci na grani znaju koje nas muke muče. Ne tražimo puno. Samo ono-osnovno pravo na život. A to je da možemo normalno doći do svojih kuća. A ne putem kji je toliko oštećen da više nijesu u stanju i ona najizdrživljija terenska auta da prođu. Tražili smo, i opet tražimo da se sanira put Tomaševo – Sokolac, u dužini sedam kilometara-kazao je mještanin Vesko Joksimović.

Dodaje da se nalaze u mjestu Kunovice, koji je dio Barica, na mjestu gdje je lagerovana građa koncesionara.

– Tu su njihova dva kamiona koji su krenuli prema Bijelom Polju, odnosno Tomaševu. Mi ne dozvoljavamo lagerovanje građe, ali smo dozvolili da kamioni prazni mogu da prođu. Dokada će ovo trajati neznamo. Mi ćemo biti istrajni- naveo je Joksimović, dodajući da je tu i predstavnik Centra bezbjednosti Bijelo Polje koji je pipsao imena onih koji se nalaze na blokadi.

Okupljeni mještani su kazali da će ostati na barikadi sve dok se ne ispune zahtjevi i napravi čvrst dogovor oko sanacije ovog putnog pravca.

Iz ŠIK, Lim“ su kazali da će zbog nemogućnosti normalnog rada, podnijeti krivične prijave protiv svih organizatora i učesnika blokade.

 

 

 

Izvor: Vijesti.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor