Mišnić na čelu Mojkovca, Smolović umjesto Žurića

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista Crne Gore je, na večerašnjoj sjednici kojom je predsjedavao predsjednik ove partije Milo Đukanović, dalo saglasnost na prijedlog OO DPS Mojkovac da Ranko Mišnić bude predložen za predsjednika ove opštine, a da Petar Smolović, poslanik u Skupštini Crne Gore, bude predložen za predsjednika Opštine Bijelo Polje.

>>>Ranko Mišnić najozbiljniji kandidat za prvog čovjeka Mojkovca>>>

Predsjedništvo DPS-a razmatralo je dosadašnje predizborne aktivnosti za lokalne izbore u Beranama i Ulcinju i izrazilo zadovoljstvo dosadašnjim tokom kampanje, kao i čvrsto uvjerenje da će izbornim pobjedama u ove dvije opštine DPS preuzeti odgovornost za upravljanje ekonomskim i društvenim razvojem.

>>>CdM saznaje: Žurić podnosi ostavku>>>

Predsjedništvo je upoznato sa tokom pregovora o formiranju vlasti u prijestonici Cetinje i opštini u sastavu Glavnog grada Tuzi, i dalo punu podršku pregovaračkim timovima i predstavljenim platformama za formiranje vlasti sa koalicionim partnerima, kako bi nove vlasti što prije bile posvećene kapitalnim projektima u tim sredinama.

Nakon uspješno organizovanih opštinskih izbornih konferencija i izbora opštinskih odbora u Herceg Novom i Budvi, Predsjedništvo je upoznato sa prijedlozima partijske baze za čelne ljude u tim odborima. Data je saglasnost na prijedlog OO DPS Herceg Novi da Slobodan Krušo Radović bude ponovo izabran za predsjednika Odbora. U proceduri, koja je podržana i usaglašena na sjednici Predsjeništva, u najskorijem roku biće izabran i predsjednik OO DPS Budva.

Na prijedlog političkog direktora DPS Tarzana Miloševića, donijeta je odluka da se u Izvršni odbor DPS Crne Gore izaberu Rajko Đurić i Andrija Radman.

Predsjedništvo je donijelo odluku da podnese inicijativu Vladi da se izradi zakonska regulativa, u skladu sa najboljom dosadašnjom praksom razvijenih evropskih zemalja i država članica NATO, kojom će se sankcionisati širenje lažnih vijesti putem medija.

Izvor: Cdm

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor