Mirko Vučinić završio igračku karijeru

Prvi kapiten crnogorske fudbalske reprezentacije Mirko Vučinić i definitivno je odlučio da završi igračku karijeru.

Jedan od naših najboljih igrača svih vremena imao je mnogo problema sa povredama u prethodne dvije i po godine. U posljednje vrijeme smo ga više gledali na golf, nego na fudbalskim terenima.

“Igram golf iz hobija. Ovdje su pisale novine da sam profesionalni igrač golfa, što nije tačno. Postati profesionalni igrač je veoma teško, skoro nezamislivo. Ovdje se taj sport slabo I nadam se da će se to promijeniti. Što se tiče fudbala, to je to”, rekao je Vučinić za Televiziju Vijesti.

Vučinić je trenutno u Podgorici, gdje pohađa trenersku školu Centra za edukaciju trenera Fudbalskog saveza Crne Gore.

“Želim da probam jer me ovaj posao zanima jer sam godinama u fudbalu. Volio bih da vodim neku ekipu. Radio sam trening sa djecom, dopalo mi se I išlo je bolje od očekivanja. Sarađivao sam sa mnogim trenerima I svi su mi nešto dali. Volio bih da napravim kombinaciju svih njih I od toga napravim jednu cjelinu. Privlači me ovaj posao, ali vidjećemo što će donijeti budućnost”, poručio je Vučinić.

Mirko je fudbalom počeo da se bavi u rodnom Nikšiću, igrao je u mlađim kategorijama Sutjeske, ali je već sa 16 godina otišao u italijanski Leće.

Nakon fantastičnih partija u dresu kluba iz Pulje prešao je u Romu, da bi vrhunac karijere doživio u Juventusu sa kojim je osvojio tri Skudeta prije odlaska u Ujedinjene Arapske Emirate.

Za reprezentaciju Crne Gore odigrao je 45 utakmica i dao 17 golova.

Izvor: Cdm.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor