Ministarstvo kulture podržava inicijative koje dolaze iz Andrijevice

Ministaratvo kulture podržava inicijative koje dolaze iz Opštine Andrijevica i pozivam rukovodstvo da dodatno intenzivira aktivnosti u oblasti kulture, kazao je ministar kulture Aleksandar Bogdanović.

On je posjetio Andrijevicu i razgovarao sa predsjednikom Opštine Srđanom Mašovićem i njegovim saradnicima. Na sastanku su predstavljeni projekti i programi koji se realizuju u okviru Centra za kulturu i sport “Mihailo Lalić”.

Bogdanović je istakao da će Ministarstvo kulture, zajedno sa nacionalnim ustanovama, koje će u narednim mjesecima kreirati i implementirati repertoar svojih programa u opštinama na sjeveru, uključujuci i Andrijevicu.

Mašović je ocijenio da su infrastrukturni i tehnički uslovi u Centru za kulturu odlični za realizaciju raznovrsnih sadržaja, s obzirom na to da je u njegovu rekonstrukciju i opremanje Vlada ranije ulozila 150.000 eura.

Razgovarano je o Spomen domu Mihaila Lalića koji je Opština Andrijevica osnovala u čast ovog istaknutog književnika. Dogovoreno je da Ministarstvo i Opština definisu projekat sanacije i uređenja objekta, kako bi kuća posvecena ovoj, za kulturu i istoriju Crne Gore važnoj ličnosti, postala mjesto okupljanja umjetnika i središte brojnih kulturnih programa.

Bogdanović i  Mašović su razgovarali i o zaštiti kulturne baštine Andrijevice i naveli da će Centar za kulturu u ovoj godini realizovati projekat sanacije spomen-obilježja u krugu Spomen-parka Knjaževac, za koji će Ministarstvo kulture izdvojiti potrebna sredstva.

Ministar je istakao značaj i potencijal koji sjever Crne Gore ima i naveo kako će podrska Vlade i Ministarstva kulture u narednom preiodu biti jos snažnija za projekte koji se u ovom regionu realizuju.

Izvor: Cdm.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor