Ministarstvo kulture i Opština Danilovgrad potpisali Sporazum o saradnji

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović i predsjednik Opštine Danilovgrad Branislav Đuranović potpisali su danas Sporazum o saradnji, kojim potvrđuju zajednički interes da još intenzivnije valorizuju i afirmišu kulturne potencijale, koje baštini Opština Danilovgrad.

„U skladu sa procesom unaprjeđenja saradnje Ministarstva kulture i lokalnih samouprava Sporazum definiše aktivnosti koje će Ministarstvo i Opština Danilovgrad realizovati u narednom četvorogodišnjem periodu,“ istakao je ministar Bogdanović.

On je dodao i da „pored konkretnih inicijativa i planova kojima bi se ojačale ustanove kulture i poboljšao kvalitet umjetničkih programa, ovim dokumentom planiramo sprovođenje mjera reorganizacije institucija kulture, u skladu sa zakonima o muzejskoj i bibliotečkoj djelatnosti. Posebno treba istaći da se u okviru tog procesa težište stavlja na poboljšanje infrastrukture i tehničko-tehnološke opremljenosti muzejskog i bibliotečkog prostora, kao i objekata namijenjenih realizaciji kulturno-umjetničkih programa.“

Đuranović je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom Ministarstva kulture i Opštine Danilovgrad i naveo da su stvoreni preduslovi za njeno unaprijeđenje, što se potvrđuje i ovim Sporazumom.

„Drago mi je što je, između ostalog, prepoznata važnost Umjetničke kolonije Danilovgrad, čiji je značaj odavno nadišao prostor Crne Gore, te predviđeno pokretanje inicijative za dobijanje statusa manifestacije od posebnog značaja za kulturu Crne Gore,“ rekao je predsjednik Đuranović.

Prilikom nedavne posjete ministra Bogdanovića ovoj Opštini, istaknuto je da kulturni i istorijski potencijali Danilovgrada i njegove okoline, nameću potrebu osmišljenije kulturne strategije i dogovoreno je potpisivanje sporazuma o saradnji kojim će se kulturne aktivnosti ovog prostora učiniti sadržajnijim i raznovrsnijim, te stvoriti preduslovi za njihovu turtističku valorizaciju.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor