Milo Đukanović novi predsjednik Crne Gore

Ukupno je glasalo 331.323 birača ili 63,98 odsto, dok je važećih listića bilo 325.551

      Foto: AA/Adel Omeragic

Lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović osvojio je na predsjednićkim izborima 54,04 odsto glasova, podaci su Državne izborne komisije na osnovu 98 odsto obrađenog biračkog tijela. Iza njega slijedi Mladen Bojanić sa 33,32 odsto, Draginja Vuksanović 8,18, Marko Milačić 2,79, Hazbija Kalač 0,81, Vasilije Miličković 0,47, Dobrilo Dedeić 0,4 odsto glasova.

Đukanović je u obraćanju svojim pristalicama u izbornom štabu DPS-a saopštio da neće iznevjeriti očekivanja građana.

„Ovo je prilika da zahvalim građana koji su dali podršku mojoj kandidaturi. Prilika je da kažem da cijenim entuzijazam i lojalnost građana koji podržavaju ovu politiku sve vrijeme“, istakao je Đukanović.

 

On se zahvalio i koalicionim partnerima koji su, kako je rekao, pokazali privrženost DPS-u, šaljući time poruku da su nepobjediva koalicija.

Umjesto poruke protivkandidatima, Đukanović se obratio opozicionim liderima.

„Ovaj rezultat je toliko ubjedljiv i nadmoćan da je ovo prilika da preispitate ono što su vaša istrajna politička stanovišta, da se ne može ništa dobro napraviti negiranjem ostvarenja do kojih je Crna Gora došla“, rekao je Đukanović.

On je rekao da su pred Crnom Gorom mnoga iskušenja, ali je prioritet ekonomski razvoj koji treba da garantuje rast životnog standarda građana i savladavanje podjela u društva.

„Da se homogenizuju ljudski potencijali, jer ćemo sa više snage moći da uspješnije savladavamo izazove koji su pred nama“, rekao je Đukanović.

Na osnovu 100 posto obrađenog materijala CeMI-ja, Milo Đukanović osvojio je 53,8 odsto glasova, Mladen Bojanić 33,5, Draginja Vuksanović 8,3, Marko Milačić 2,7, Hazbija Kalač 0,8, Vasilije Miličković 0,4, Dobrilo Dedeić 0,4 odsto glasova.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor