Milo Đukanović došao na Cetinje, neki uzvikuju „Dobro doša‘ gospodare!“

Milo Đukanović došao večeras na Cetinje gdje je prošetao ulicama grada burno pozdravljan od građana

Čitaoci portala Dana javljaju da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović došao večeras na Cetinje gdje je prošetao ulicama grada burno pozdravljan od građana.

Neki od građana koji su prilazili da se pozdrave sa njim su uzvikivali i „Dobro doša’ gospodare!

Đukanovića su Cetinjani dočekali sa oduševljenjem i uzvicima „E viva Montenegro“.

{/youtube}

Na Cetinju traju protesti protiv ustoličenja mitropolita crnogorsko – primorskog Joanikija. Đukanović je ranije najavio da postoji mogućnost da dođe na Cetinje tokom trajanja protesta, a zbog toga je Socijalistička narodna partija tražila da mu se u Skupštini uskrati povjerenje.

image

Đukanović drži kamen temeljac za Hram Hristovog Vaskrsenja u Podgorici

– Mitropolija

Đukanović je ranije poručio da će 5. septembra doći na protest u prestonici, ako Srpska pravoslavna crkva (SPC) ne odustane od najavljenog događaja u Cetinjskom manastiru.

Milo Đukanović pozvao sve građane da zajedno doprinesu očuvanju mira, stabilnosti i multietničkog sklada

Tada je kazao i kako se nada da će biti uvažen njegov zahtev da se ustoličenje održi u nekom drugom gradu i da neće biti potrebe da tog dana bude na Cetinju.

Đukanović je danas pozvao građane, svih vjera i nacija i političkih opcija, da zajedno doprinesu očuvanju mira, stabilnost i multietničkog sklada, kao i da „odgovorno zaštitimo život i zdravlje svakog građanina, kao i pravo na različitost, kao naše najveće bogatstvo“.

 

Izvor: DAN

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor