Milatović: Nijedan investitor ne može Crnoj Gori da prijeti arbitražom

Nijedan investitor ne može državi Crnoj Gori da prijeti arbitražom, kazao je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović u emisiji Načisto na TV Vijesti.

On je to naveo komentarišući moguću arbitražu koju je najavila kompanija Aman Resorts zbog kršenja ugovora u vezi sa Kraljičinom plažom.

“Insistiraju na privatnosti Kraljičine plaže, na mostu koju vodi ka Svetom Stefanu, što je u suprotnosti sa našim zakonima. Čini mi se da na način na koji žele neke stvari ne žele da dođe do dogovora. Prosto postoje zakoni Crne Gore, a ranije su bili, čini mi se, zakoni DPS-a koji su se više poštovali”, naveo je Milatović.

Te plaže su, kako je kazao, date u zakup Amanu i obaveza te kompanije je da one budu uređene i čiste, tako da je jedini krivac neuspostavljenog reda upravo kompanija u čijoj je to nadležnosti.

“Postavlja se pitanje da li mi imamo dovoljno benefita od takvog investitora. U trenutku kada je turizam počeo da raste njemu se smanjuje renta. Prošle godine su državni organi u toku najveće pandemije Uprava za nekretnine donosi odluku o cjepkanju puta od Pržna do Svetog Stefana i preimenuju odluku o namjeni puta od plaže do Spa centra koji je postao šetalište. Potreban je ozbiljan advokatski tim koji će sve te stvari da ispita. Niko državi ne može da prijeti da arbitražom i mi imamo određenja znanja. Ja svakako ne bih volio da dođe do arbitraže. Ne prihvatam da je neko od Svetog Stefana napravio brend, on je to bio i prije ovog investitora. Za razliku od Luštice, Porto Montenegra i Porto Novog koji su dodata vrijednost. Nijesam siguran da je ovaj investitor donio neku dodatnu vrijednost”, kazao je Milatović.

On je dodao kako bi volio da se svaki nekridibilni investitor povuče iz Crne Gore.

Upitan da li su nekridibilni investitori Adriatic Properties i Toščelik, Milatović je rekao da su to oni koji ne daju dodatnu vrijednost.

Izvor: Cdm

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor