„Milatović nije uradio ništa za naučnu i inovativnu zajednicu CG“

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović za sedam mjeseci uradio je jedno veliko ništa za naučnu i inovativnu zajednicu Crne Gore, kazala je potpredsjednica Demokratske partije socijalista Crne Gore Sanja Damjanović.

„Uskoro bivši ministar ekonomskog razvoja, odlučio je da “poduči”, na krajnje bezobrazan način, rasformirano Ministarstvo nauke koje je bilo ponos Crne Gore.

On je naglasila da ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović za 7 mjeseci, nije uradio ništa za naučnu i inovativnu zajednicu Crne Gore.

„Nula eura za inovativne projekte, nula eura za naučno-istraživačke projekte, nula eura za razvoj startapova, nula eura za PhD stipendije, nula eura za razvoj IT zajednice, nula iskorišćenih zakonskih podsticaja za razvoj istraživanja i inovacija, nula finansiranih projekata od strane Fonda za inovacije, centri izvrsnosti bez finansiranja, nula novih inicijativa, i na kraju nula rezultata“, navodi u saopštenju.

Najtužnije od svega je, kako ističe, što su otjerali najveći infrastrukturni naučno-istraživački i medicinski projekat SEEIIST od 250 miliona eura i predali ga u ruke drugoj državi.

„Ne morate se mnogo mučiti, samo implementirajte ono što su Vam zakonske obaveze, konkurse i programe koje smo Vam mi kreirali i ostavili na stolu, kako bi podržali našu inovativnu zajednicu koja vrlo dobro zna ko i šta je uradio za njih“, istakla je Damjanović.

U kakvim su rukama nauka i inovacije, kako kaže Damjanović, daće ocjenu EK.

„A u međuvremenu Vi biste, možda, literature radi, mogli posjetiti sajt Vlade u kojoj slučajno sjedite ili sajt Evropske komisije da otkrijete veliku tajnu. Ko je dobio najbolju ocjenu u regionu u ovoj oblasti? Pitanje je sad“, zaključuje Damjanović.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor