Milanska fabrika snova predstavlja orijentalnu ljepoticu

Sportski nastrojeni coupei nekad su bili poput umjetničkih djela lišenih ikakve agresije, a iz Italije su dolazili oni najljepši. Milanska fabrika vraća nas u to vrijeme.

Carrozzeria Touring Superleggera je u novije vrijeme postala poznata po preradi Maseratijeve limuzine. Od Quattroportea je uspjela da napravi oku ugodan karavana, a istovjetnu preradu ponudili su i na osnovi Bentleya.

Sada pak predstavlja novi model temeljen na jednom od najstarijih sportskih modela na tržištu. Sciadipersia je izvedena na osnovi Maseratija GranTurismo, a suprotno današnjim trendovima je lišena agresivnih linija, ali i komplikovanih krivulja napadnih LED-ica.

Još bolja stvar je u kabini. Interijer je lišen nepotrebnih ekrana i kompliciranih infotainmenta. Zastarjelo ili ipak bezvremenski, procijenite sami. Umjesto toga autori su pažnju posvetili plemenitim materijalima kojima su prevučene sve površine. Osim kože i aluminija ponuda uključuje i Foglizzo prtljagu.

Mehanika nije dirana. Ispod poklopca je i dalje 4.7 V8 s 460 KS i 520 Nm koji 1.700 kg težak coupe potjera do 100 km/h za 4,7 sekundi uz maksimalac od impresivnih 301 km/h.

Predviđena je izrada svega 10 primjeraka, a premijeru će imati na salonu u Ženevi. Cijena je na upit, a vrijeme izrade je oko šest mjeseci.

Izvor: AntenaM

 

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor