Search
Close this search box.

Milačić: Svi poslanici DPS-a su na prvom spratu, upravo sa njihove strane nije viteški što nisu došli danas kada su svi došli

Odgođena je sjednica Odbora za bezbjednost i odbranu, na kojoj je danas trebalo da bude obavljeno kontrolno saslušanje čelnika bezbjednosnog sektora, premijera Dritana Abazovića i glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića u vezi sa navodima Europola o službenicima Uprave policije Petru Lazoviću i Ljubu Miloviću.

Screenshot
Screenshot

Milačić: Samo želim da kažem zbog građana da ove ovdje stolice koje su slobodne, koje su rezervisane za prije svega za predstavnike DPS-a, da su danas slobodne zato što su poslanici iz DPS-a namjerno izbjegli da se govori o za njih vrlo škakljivoj temi. Temi njihove i povezanosti njihovog lidera sa ključnim ljudima koji su osvanuli u Europolu. Svi poslanici koji su trebali da budu danas u ovoj sali, dakle, u zgradi Skpuštine, svi poslanici DPS-a su na prvom spratu, što dovoljno govori o tome da nijesu došli samo iz razloga čisto političke prirode, da ne bismo mi danas ovdje razgovarali o njihovim vezama sa Zoranom Lazovićem, Belivukom, Milovićem i tom ekipom iz organizovanog kriminala.

Knežević je zahvalio uz riječi da razumije potrebu za riječima, ali da s obzirom da njihove kolege nisu prisutne, kazao je da pokušava biti objektivan i tolerantan. ”Imaćete priliku, zakazaćemo ponovo sjednicu. Vi nastavite, ali obzirom da nisu tu, nije ni viteški ni čojski da sad tamburamo po njima do zadnjeg detalja, ali svakako da zauzmemo politički stav. ”

Pri tome, Milačić je izjavio da želi kazati da upravo sa njihove strane nije viteški što nisu došli danas kada su svi došli.

Predsjednik Odbora Milan Knežević rekao je da je DPS odlučio da bojkotuje sjednicu i na taj način, kako navodi, ugrozi kvorum. Zbog toga, i činjenice da su tri poslanika nakon prelaska na funkcije u vladi podnijeli ostavke, kvorum je doveden u pitanje.

Knežević: “Razlog zbog kog sigurno i ne bi bilo sjednice i da je postojao kvorum je činjenica da me pred početak sjednice pozvao glavni specijalni tužilac Vladimir Novović i zamolio me da sjednica bude odgođena zbog trenutne akcije hapšenja o kojem je vjerovatno informisana čitava javnost, a tiče se privođenja predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića”, rekao je.

Milačić: ”Evo ja nisam član ovog odbora, ali sam zainteresovani poslanik. Dakle, sa njihove strane, ovo je više nego jasan pokazatelj da oni imaju veliki motiv da ne dođu danas gdje treba da pričamo o najmonstruoznijim stvarima u ovoj zemlji. Danas vidimo da ono što su prošlog puta govorili – priča o saslušanju Petra Kneževića je čisti alibi da ne bi danas bili ovdje, jer kako bi drugačije to objasnili. ”

-Pozivam poslanike DPS-a, sledećeg puta, nadam se da će biti brzo. Razumijem stav povodom gospodina Novovića. Pozdravljam još jednom njegov očigledno pun integritet, zahvaljujem se kao građanin na tome. Ali pozivam da se ova sjednica zakaže, kao poslanik u Skupštini, što prije ovih par dana da bi napokon poslanici DPS-a došli, da vidimo šta će reći o njihovoj povezanosti sa ovim monstruoznim činjenicama, saopštio je Milačić.

Podsjećamo, predviđeno je bilo da budu saslušani i direktor Uprave policije Zoran Brđanin, šef Specijalnog policijskog odjeljenja Predrag Šuković, ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić i vršilac dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Savo Kentera.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor