Search
Close this search box.

Milačić: Ranko Krivokapić fotelju šefa diplomatije nije mogao ni da sanja za 30 godina

Prava Crna Gora ponovila je poziv Socijalističkoj narodnoj partiji da odustane od učešća u, kako navode, “izdajničkoj manjinskoj Vladi, vladi prodaje izborne volje i afirmacije Mila Đukanovića“.

“Pravoj Crnoj Gori je jasno da svojim apelom ne pokušava buđenje “uspavanog” SNP-a, nego doziva političkog bolesnika koji je u dubokoj komi, na respiratorima i aparatima, zalegao od trovanja ministarskim foteljama. Ipak i moralna dužnost i vjera u čuda nas tjeraju da pokušamo još jedan elektrošok ove partije koja samo formalno politički diše na aparatima lažnih obećanja i ciničnih benefita manjinske vlade. Tačnije, Abazović planira vladu od 19 članova (18 ministara plus premijer) u kojoj bi SNP imao šest”, navodi se u saopštenju.

kako ocjenjuju, to znači da se SNP neće pitati ništa čak ni kada se primjeni dvotrećinska formula, jer je šest glasova ispod jedne trećine.

“To znači da se SNP neće pitati ni u konstruktivnim predlozima, niti će imati blokirajući mehanizam veta ili bilo čega, a u Skupštini će se pitati još i manje. To je cijena konverzije pet poslaničkih mjesta za šest ministarskih u toj vladi. Prava Crna Gora još jednom poziva SNP da ne predaje vlast u ruke DPS-u zarad šest ministarskih fotelja i da se u poslednjem trenutku kada je sve jasno – kada povjerenje za najosetiljivije resore dobija ni manje ni više nego SDP sa penzionisanim Rankom Krivokapićem u resoru ministra vanjskih poslova, što ovaj gospodin ni za 30 godina šurovanja sa DPS-om nije mogao ni da sanja – kada su sva obećanja oko manjinske Vlade uveliko pogažena i definitivno postala nemoguća, da bar u ovom trenutku naprave otklon od izdajničke i štetočinske politike u koju su slijepo zagazili već mjesecima, zbog koje su potpisali izdajnički Memorandum, rušili Vladu, rukovodstvo Skupštine, parlamentarnu većinu, odnose među građanima i svaki svoj kredibilitet”, ocijenili su u Pravoj CG.

Kako navode, već sada je jasno da Temeljni ugovor sa SPC koji najavljuje SNP nije priznanje njenog vjekovnog kanonskog i državotvornog statusa, nego izgovor za degradaciju njenog statusa i pravdanje potpisivanja istog takvog “ugovora” sa NVO CPC, proisteklu iz evidencije nekoliko ateista kod MUP-a.

“Isti model je za ovih 30 godina već izlizano primijenjen na druge nacionalne institucije kada je Crnogorska akademija nauka i umjetnosti degradirana i izjednačena sa NVO Dukljanska akademija nauka i umjetnosti, kada je Univerzitet Crne Gore degradiran izjednačavanjem sa raznim kojekakvim tajkunskim univezitetima i privatnim noćnim školama. Po istom modelu su firme od jednog evra, lažnih biznismena i privrednika, preuzimale velika državna preduzeća, kradući ime, poslove, novac, znanje i imovinu. Potpuna degradacija svega što ovaj narod i građane Crne Gore drži u poretku, međusobnom uvažavanju i pristojnoj zajednici plaćena je sa šest ministarskih fotelja SNP-a”, zaključuje se u saopštenju.

izvor: press.co.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor