Milačić o zloupotrebi potpisa: Ovo je maslo režima

Nakon što je Državna izborna komisija pokrenula aplikaciju preko koje je moguće provjeriti da li je dat potpis podrške nekom predsjedničkim kandidatima veliki broj građana je prijavio da su njihovi potpisi zloupotrijebljeni. Odgovarajući na optužbe da su potpisi za njegovu predsjedničku kandidaturu falsifikovani predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić je odbacio te tvrdnje i optužio režim da želi da “ubaci kosku među opozicione kandidate”.

         “Ništa nismo falsifikovali ni zloupotrijebili. Kada bi nam neki od naših volontera predao potpise, onda kada bi vidjeli da su mlađi ljudi, provjeravali smo sve. Odbacujem ovu hajku”, rekao je Milačić na današnjoj konferenciji za novinare.

On je poručio da će neko zbog ovoga odgovarati.

“Imamo sjajan advokatski tim i odgovorićemo. Pošteno smo sakupili potpise. Zar neko misli da smo toliko nenormalni da falsifikujemo potpis Jovana Vučurovića i nekih drugih. Ko ovo radi. Zanimljiv je tajming pred izlazak kandidata DPS-a koji jedini kukavički čeka”, poručio je Milačić.

Milačić je saopštio da se susrijeću i sa i drugim problemima.

“Naime ljudi su potpisali za mene, a u aplikaciji nema njihovih imena. Upozoravam da je riječ o prljavoj kampanji. DPS je svoje mahinacije prenio u domen aplikacija softvera i slično. Podmetačna kakvu rijetko možemo vidjeti. Režim želi da ubaci kosku među sve opozicione kandidate. Želim da pitam kako oni to rade. Očigledno su obmanjivali naše volontere koji su sakupljali potpise na ulicama, po stanovima, kućama. Postoji mogućnost da su nam podvaljivali potpise. Ovo maslo režima sa DIK-om”, tvrdi on.

Prema njegovom mišljenju u ovom slučaju riječ je o falsifikatima.

“U našem spisku nema imema Vučurovića i nekih drugih koji su sporni u ovoj priči. Ovdje se krši izborno zakonodavstvo. Planski se unižava rejting opozicionih kandidata. Ali neće nas spriječiti da stvorimo pravu Crnu Goru. Ovo je cirkus”, poručio je predsjednik Parve Crne Gore.

Milačić je ocijenio da je ovo možda najbolji početak kampanje.

“Bićemo najveće iznenađenje ovih izbora. Prava Crna Gora i ja ćemo se u kampanji zalagati za jasan stav na sve velike teme, jezika, crkve…odnosu prema zapadu, Rusiji…”,zaključio je on.

Izvor: CdM/fsb

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor