Mesopromet Franca: Proizvodnja se nesmetano odvija, sačuvana radna mjesta

U kompaniji „“Mesopromet Franca“ u Bijelom Polju, koju je zahvatio veliki požar prije skoro četiri mjeseca nesmetano se odvija proizvodnja, a u toku je izrada projekata i planova za igradnju nove fabrike, kazali su u razgovoru za TV Pink M iz te kompanije. Fabrika broji oko 1400 radnika, a dodatno su zaposleni i sezonski radnici čime je ispunjeno obećanje vlasnika kompanije Hilmije France da nijedan radnik neće ostati bez posla.

 Milica Kočović, Mesopromet-Franca

Skoro četiri mjeseca nakon velikog požara u fabrici “Mesopromet Franca“ u Bijelom Polju proizvodnja se nesmetano odvija i kompanija je spremno odgovorila zahtjevima svih trgovačkih lanaca, kažu za Pink M iz kompanije. Trenutno se radi projekti i planovi za izgradnju nove fabrike:

“Proizvodnju smo prebacili u novootvorenu fabriku za proizvodnju mesa bez dima koja je otvorena u oktobru prošle godine. Tu smo prilagodili sve pogone i nastavili nesmetanu prizvodnju čiji je kapacitet sad i 90 posto“.

Nakon velikog požara krajem aprila, valsnik kompanije Hilmija Franca obećao je da nijedan radnik neće ostati bez posla.

Svoje obećanje prema riječima Kočovićeve vlasnik kompanije je i ispunio:

Zaposlili smo samo radnika više, sezonske radnike kao i svake godine, kao i određen broj radnika koji rade na rekonstrukciji fabrike. Tako da kompanija „Mesopromet“ broji oko 1400 radnika“.

To što je veliki broj Bjelopoljaca našao zaposlenje upravo u kompaniji „Mesopromet“ značajno je i te kako za opštinu Bijelo Polje, kaže Kočović. Računajući i radnike u marketima ukupno ih je oko 700.  Dodaje i da su u kompaniji zadovoljni podrškom koju su dobili kako od države, tako i ostalih privrednih društava:

Mogu da navedem da je država u saradnji sa Privrednom komorom CG stvorila jedan trim i napravili su akcioni plan putem kojih su nas oslobodili određenih obaveza i obećali pomoć u izgradnji i projektovanju nove fabrike”.

Kako je ranije saopštio za TV Pink M vlasnik kompanije Hilmija Franca temelj za novu fabriku trebalo bi da bude postavljen već u oktobru.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor