Mesari traže zaštitu policije od vegetarijanaca

Izvor: Shutterstock

Mesari u Francuskoj zatražili su od policije i ministra unutrašnjih poslova Žerara Kolomba zaštitu zbog napada i nasilja vegetarijanskih aktivista koji se protive konzumiranju mesa i uzgoju životinja u prehrambene svrhe.

„Računamo na vaše usluge i podršku cijele vlade kako bi, što je prije moguće, prestalo fizičko, verbalno i moralno nasilje“ koje trpe mesari, navodi se u pismu francuske Konfederacije mesara i uzgajivača životinja u prehrambenoj industriji.

U saopštenju se dodaje da su mesari zabrinuti zbog posljedica sve popularnijeg trenda vegetarijanskog načina ishrane, navodeći da je „šokantno“ to što dio populacije želi na silu da nametne sopstveni način života i ideologiju.

Konfederacija mesara se žalila na razna zastrašivanja i nasilje vegetarijanskih aktivista, navodeći primjer mesara isprskanih lažnom krvlju, kao i obijanje ribarnica.

U Francuskoj je sve popularnije vegetarijanstvo, a postoje aktivisti prisutni na društvenim mrežama koji propagiraju da ne postoji hijerarhija među vrstama i da su ljudska bića i životinje jednaki.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor