Mehanizacija nije razlog nerada

Iz Udruženja „Ko ako ne arhitekt” KANA ocijenili su da preduzeće „Zaštita prostora Crne Gore”, osnovano prije skoro godinu dana, a do danas nije otpočelo sa radom, ne može koristiti nabavku mehanizacije kao izgovor za nerad.

Potrebno je da imamo takvo preduzeće, ali dosad još uvijek ne vidimo njegov doprinos, budući da je lošom organizacijom rada u preduzeću samo blokirano izvršenje pravosnažnih rješenja o rušenju, a na štetu državnog budžeta koji finansira rad preduzeća koje ništa ne privređuje – navode iz KANE.
Iz ovog udruženja su istakli kako se nadaju da će se prepreke u radu preduzeća što prije otkloniti, i da će u najskorijem roku otpočeti sa radom.
– Iako smatramo da nedostatak mehanizacije nije razlog zbog kojeg čitavo preduzeće ne može da radi, jer se taj problem može prevazići pozajmljivanjem mehanizacije ili radom sa podizvođačima. Načina ima, a da li ima volje, vidjećemo – zaključuju iz KANE.
Preduzeće „Zaštita prostora Crne Gore” osnovano je odlukom Vlade u julu prethodne godine, i kao jedan od glavnih ciljeva tada je istaknuto da su stvoreni su uslovi za efikasno administrativno izvršenje rješenja o rušenju, uklanjanju i vraćanju u prvobitno stanje zemljišta i objekata.

Izvor: Dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor