Medojević podnio amandman za vraćanje naknada majkama sa troje i više djece

Predsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević danas je u skupštinsku proceduru predao set amandamana kojima se predviđa 30 miliona eura za isplatu naknada majkama sa troje i više djece. On je takođe amandmanski djelovao da se u budžetu izdvoji i dest miliona za izgradnju socijalnih stanova za najugroženije građane Crne Gore koje žive ispod apsolutne siromaštva, saopšteno je iz PzP-a.

Medojević  je istakao da će procijenjeni godišnji fiskalni efekat prihoda od nelegalno stečene imovine za 2021. godinu biti veći za 40 miliona eura od planiranog pa samim tim tu postoji prostor za isplatu naknada majkama sa troje i više djece, kao i za izgradnju socijalnih stanova.

‘’Naša je odgovornost da ispunimo naša predizborna obećanja i da konačno obespravljenim građanima Crne Gore donesemo pravdu. U opustošenoj i opljačkanoj Crnoj Gori jedini način da se ostvari pravda jeste da se nacionalizuje i zamrzne imovina svih državnih i funkcionera DPS-a od 1990. do danas “, kazao je Medojević.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor