Međusobne tužbe, ročište 15. septembra

Ministarstvo sporta Crne Gore tužilo je Karate savez i zatražilo da zbog, kako su naveli u tužbi, neispunjavanja ugovorom preciziranih obaveza, vrati opredijeljeni novac za planirane aktivnosti. Iz Saveza demantuju tvrdnje ministarstva i navode da su sudu dostavili protivtužbu.

 

To je saopštio predsjednik Karate saveza Crne Gore Vladimir Joković.

Skupština KSCG je usvojila danas Izvještaj o radu i Finansijski izvještaj za 2017, kao i Plan i program rada za ovu godinu. Jedoglasno, kao i prethodna tri, usvojen je i izvještaj Nadzornog odbora za 2017. godinu.

Joković je obrazložio finansijske probleme Saveza, navodeći da će i pored toga KSCG prvi put narednu godinu početi sa pozitivnim saldom, odnosno bez dugova.

On je upoznao delegate na probleme u odnosu sa Ministarstvom sporta, navodeći da je taj vladin resor tužio Karate savez i zatražio da zbog, kako su naveli u tužbi, neispunjavanja ugovorom preciziranih obaveza, vrati opredijeljeni novac za programske aktivnosti.

Joković je obavijestio da je Savez dostavio sudu protivtužbu i da je prvo ročište zakazano za 15. septembar.

On je kazao da Savez ponaša domaćinski, da novac troši za sportske aktivnosti, predviđene kalendarom takmičenja, navodeći da će to dokazati na sudu.

Predstavnik Omladinca, Nikola Raković, apelovao je na predstavnike klubova da ne dozvole degradaciju i omalovažavanje karatea i ostvarenih rezultata, kao i umanjivanja statusa karatea u Crnoj Gori.

On je zatražio od ministarstva sporta da raspodjela sredstava bude ranije kako se ne bi dešavalo da novac Savezi dobiju kada su već odrađena dva ili tri velika takmičenja.

Predsjednik Tehničkog komiteta, Vojo Dulović, kazao je da Savez treba da se izbori za pravičnu raspodjelu, na osnovu učešća i rezultata na međunarodnoj sceni i raspostranjenosti sporta u Crnoj Gori.

Predstavnik Budućnosti, Dragoljub Kopitović predložio je izradu strategije za četiri godine, umjesto do sada jednogodišnjeg plana i programa.

Joković je saopštio da će, na osnovu novog Zakona o sportu, svi klubovi morati da se preregistruju i da će za to imati najviše četiri mjeseca od njegovog objavljivanja u Službenom listu.

Prema njegovim riječima, Savez će imati još dodatna dva mjeseca za promjenu statuta i usklađivanja akata sa zakonskom regulativom.

„Zakonom je predviđeno da kao predsjednik političke partije ne mogu voditi i biti dio rukovodećeg tijela Saveza. Donijeću odluku veoma brzo i o tome ću vas obavijestiti. Sigurno neću kršiti Zakon, a ostao u savezu ili ne, kao presjednik ili na nekoj drugoj funkciji, uvijek ću biti uz karate, moj doprinos kaoi do sada biće potpun. Ostavljam savez mnogo uređeniji i bolje organizovaniji nego kada sam ga preuzeo“, rekao je Joković.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor