Marković: Imamo ozbiljan problem sa ekologijom na lokalnom nivou

Država je obezbijedila novac i skup zajam za infrastrukturu koja treba da obezbijedi kvalitetnu zaštitu životne sredine, ali ozbiljan problem ima sa lokalnim upravama, saopštio je premijer Duško Marković.

     On je tokom premijerskog sata rekao da imaju ozbiljan problem sa nefunkcionalnošću, tromošću i neodgovornošću lokalnih samouprava kada je ekološka infrastrutura u pitanju.

„Veliki problem je i nerazumijevanje građana, jer gdje god otvorite pitanje deponije otpada imate strašan otpor kao da produkujete veliko zlo za zemlju i taj prostor“, kazao je Marković.

Kako je dodao, tu Vlada ostaje sama, političara nema nigdje, nego podgrijavaju negativnu atmosferu.

„Crna Gora je sada loš primjer kada je u pitanju odnos prema životnoj sredini, ali mislim da imamo i novca i potencijala da ubrzo postanemo dobar primjer i da naše ustavno opredjeljenje o ekološkoj državi pretvorimo u realnost i činjenicu“, poručio je Marković odgovarajući na pitanja poslanika Liberalne partije Andrije Popovića.

Popović je Markovića pitao šta Vlada preduzima da Crna Gora, koja je po Ustavu prva ekološka država u svijetu opravda svoj ekološki status, kada će se eliminisati najveće »crne tačke« životne sredine u Podgorici, Nikšiću, Pljevljima, Herceg Novom, uz otvaranje jednog od najzahtjevnijih i najskupljih poglavlja, poglavlje 27 u procesu pristupanja EU.

Izvor: Portal Vijesti

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor