Marković: Bićemo i dalje partner medijima

Vlada Crne Gore nastaviće da bude odgovoran i posvećen partner medija, uvažavajući standarde profesionalnog novinarstva, i promovišući civilizovan način komunikacije na javnoj sceni, poručio je premijer Duško Marković.

On je povodom 23. januara – Dana novinara Crne Gore čestitku novinarima i medijskoj zajednici.

„Crnogorsko društvo prolazi kroz dinamičan i zahtjevan period reformi usmjerenih ka unapređenju kvaliteta života građana i ispunjavanju obaveza iz evropske agende. Na tom putu novinari i mediji imaju posebnu odgovornost da na profesionalan i objektivan, dakle i kritički način, informišu javnost u svim sferama interesovanja. Tim prije, što u vremenu u kojem živimo i strvaramo, odgovornost za pisanu riječ nikada nije imala veći značaj“, navodi se u čestitki Markovića.

Konstatujući da su mediji u svakom modernom društvu važan dio kreativnih industrija, sa posebnim uticajem na demokratski razvoj i pluralizam, Marković navodi da će zbog toga Vlada Crne Gore nastaviti da bude odgovoran i posvećen partner medija, uvažavajući standarde profesionalnog novinarstva, i promovišući civilizovan način komunikacije na javnoj sceni.

„Nastavićemo i da podržavamo rad Komisije za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima, ubistava novinara i napada na imovinu medija, štiteći integritet i bezbjednost novinara i medijskih poslenika u Crnoj Gori. U to ime – čestitam vam Dan novinara“, poručio je premijer.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor