„Marina Abramović je željela da ima uspomenu na oca, a on izvadio gusle…“

„Viđala sam Marinu i na početku, a i kad je postala velika Marina Abramović. Dok je bila u Beogradu, viđale smo se na nekim sjedjeljkama. I SKC-u i oko SKC-a“, rekla je u intervjuu za Nedeljnik fotografkinja Goranka Matić.

„Marina je uporna žena koja je znala šta hoće. Dolazila je u Beograd i kada je upoznala Ulaja. Sjećam se kad sam u Kinoteci imala štand za prodaju, pa su ona i Ulaj dolazili da to vide. Marina je jednom godišnje dolazila tokom sedamdesetih u Beograd. I tada smo se viđale. Sjećam se kada je došla poslije performansa sa Ulajem na Kineskom zidu. Tada sam je slikala u Beogradu i napravila sam baš dobre fotografije.

Dolazila je u Beograd i radi snimanja spotova, pa je jednom prilikom donirala sredstva Muzeju Nikola Tesla. Sjećam se jednog njenog dolaska kada mi je rekla da želi da ima uspomenu na sebe i oca. Slikala sam ih“- kazala je Matić i dodala da je Marinin otac specijalno za fotografisanje izvadio gusle.

“Njen otac je Crnogorac, pa je za fotografisanje izvadio gusle dok ga je ona pitala nešto. Slikala sam je i sa majkom dok šetaju u parku Manjež“, ispričala je ona za Nedeljnik.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor