Manjinska vlada koju bi podržali DPS i DF je izlaz iz političke krize

Manjinska vlada ograničenog trajanja i jasnih ciljeva, koju bi činile stranke demokratske, građanske i evropske orijentacije, a koju bi podržali DPS i DF, rješenje je o kojem treba razgovarati – poručila je u intervjuu Pobjedi Kenana Strujić-Harbić, poslanica Bošnjačke stranke.

        Kenana Strujić-Harbić

Istakla je da bi se ta vlada, za koju se zalaže njena partija, bavila životom građana, EU integracijama, borbom protiv pandemije kovid-19 i pripremom novih izbora.

Kada se tiče poziva za rekonstrukciju Vlade Strujička je navela, da Bošnjačka stranka nije dobila poziv za sastanak oko rekonstrukcije Vlade i to najviše govori o ozbiljnosti ideje uključivanja legitimnih predstavnika manjinskih naroda u Vladu. Namjerno kažem legitimnih, jer kada govorimo o predstavljanju Bošnjaka i izbornoj volji, onda govorimo o Bošnjačkoj stranci i svako drugo viđenje i uključivanje bilo bi fingiranje multikonfesionalizma u vlasti i nametanje Bošnjacima ,,predstavnika“ po volji i mjeri aktuelne vlasti.

Što se tiče razgovaranja, mi smo uvijek za razgovor i dijalog, s tim da uvijek čvrsto stojimo na svojim ideološkim i političkim pozicijama i uvijek osluškujemo svoj narod. Razgovori da, ali ne vidimo da ova vlada ima kapacitet da Crnu Goru povede u EU i da Crnoj Gori obezbijedi građanski koncept i demokratiju. U svakom slučaju, mi ćemo razgovarati, a kao ozbiljna stranka, kada budemo imali konkretne ponude u smislu onoga što bi nova vlada radila, o tome ćemo raspravljati na organima stranke, kazala je Kenana Strujić-Harbić u intervjuu za Pobjedu.

Izvor:Pobjeda

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor