Maloljetnik osumnjičen da je proganjao djevojčice

Budvanska policija je podnijela krivičnu prijavu državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilšatvu u Kotoru protiv maloljetnog V.R. (14) zbog sumnje da je prikupljao lične podatke I proganjao maloljetnice iz Budve I Podgorice.

“Osumnjičeni maloljetnik je od 17. februra neovlašćeno pribavio i upotrijebilo podatke maloljetne B.R. u svrhu za koju nijesu namijenje, i to na način što je sa njenog privatnog naloga sa jedne društvene mreže preuzeo fotografije i video snimkei napravio više lažnih profila bez njene saglasnosti i objavljivao preuzete materijale”, navodi se u saopštenju.

Osim toga, sumnja se da je V.R. u navedenom periodu ugrozio sigurnost maloljetne B.R. na način što je nadruštvenoj mreži sa lažnog profila pod njenim imenom objavio da je ona nestala, kao i da će objava o njenom nestanku biti istinita, proganjao, snimao i objavljivao  snimke društvenoj mreži o njenom kretanju,  a potom tekstualnim opisom na snimcima i fotografijama sa njenim likom prikazivao  gdje se maloljetna B.R. nalazi u tom trenutku.

“Krivično djelo ugrožavanje sigurnosti na štetu M.P. osumnjičeni je izvršio 10. aprila i nastavio u narednom periodu vršenje ovog djela, na način što je, sumnja se, sa lažnog profila sa imenom B.R. javno objavljivao fotografije M.P. koje su pratili tekstualni opisi prijeteće sadržine”, kazali sui z policije.

Maloljetni V.R. je vršenjem ovih djela izazvao osjećaj ugroženosti i strah od napada na život i tijelo kodmaloljetne B.R. i njene porodice i M.P. Ovi događaju su izazvali i uznemirenost javnosti.

“Uzimajući u obzir to da  se  radi o krivičnom djelu proganjanja na štetu maloljetnog lica, službenici Centra bezbjednosti Budva su sa posebnom pažnjom, nakon izvršenih analiza od samog zaprimanja prijave, pristupili preduzimanju mjera i radnji u cilju rasvetljavanja krivičnog djela”, navodi se u saopštenju.

Policija je izvršila pretres stanova i drugih prostorija na nekoliko lokacija, kao i  informaciono –tehnološka vještačenja više elektronskih uređaja.

“Tokom trajanja cijelog predmeta bili su uključeni i pripadnici Grupe za sprečavanje krivičnih djela visokotehnološkog kriminala.Pripadnici policije su preduzimali niz aktivnosti sa posebnim akcentom na zaštiti maloljetne djevojčice”, zaključili sui z policije.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor