Lutkarska predstava u petak u Kraljevskom pozorištu

Lutkarska predstava „Maca papučarica“ (3+) po motivima priče Ele Peroci, u dramatizaciji i režiji Davora Dragojevića, Gradskog pozorišta Podgorica, biće izvedena u petak, 28. maja 2021. godine u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom” u 16h i 18h.

Foto: Gradsko pozorište Podgorica

Uloge tumače: Tihana Ćulafić (Maca, Tina), Sejfo Seferović (Hrčak, Njuškalo), Dijana Dragojević (Bubalo, Nina), Marija Đurić/Smiljana Martinović (Dušan), Pavle Popović (Laki).

“Maca Papučarica, slovenačke spisateljice Ele Peroci je klasik dječijeg, a i roditeljskog pričanja priča prije spavanja. U čemu je njena tajna? Možda u tačnom odabiru detalja iz svakodnevnog dječijeg života ili u jasnom i jednostavnom pričanju priče upravo jezikom djece, načinom kako bi je djeca ispripovijedala sama sebi. Upravo je to jedan od razloga zbog kojeg sam se odlučio da, po motivima ove priče, uradim i tekst i da ovu divnu priču pretočimo u lutkarsku predstavu. Jednostavnost u pisanju, ali razumljivost i jasna poruka koju ova priča nosi, preporučuje je i za manji uzrast djece, već od tri godine“, zapisao je reditelj i dramaturg Davor Dragojević.

Total dizajn: Zorana Milošaković-Tasić, kompozitor: Alek Rodić, koreografija: Slavka Nelević, saradnica na dramatizaciji: Jasmina Fulurija, asistentkinja reditelja: Mina Đurović.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor