Liverpul je predodređen za velike stvari

Trener fudbalskog kluba Liverpul Jirgen Klop rekao je danas je taj fudbalski klub predodređen za velike stvari i da ekipu Reala u finalu Lige šampiona treba da dovede na svoj nivo.

 
Foto: Beta/AP

„Liverpulu je u DNK da osvaja velike stvari. Ovdje smo zato što smo Liverpul. Ne možemo da se borimo sa Real Madridom na njihovom nivou, ali taktika u fudbalu postoji da biste doveli protivnika na vaš nivo. Većina igrača će biti nervozna i to je normalno. Ovo je fudbalska utakmica, sigurno velika, ali hajde da uživamo u njoj“, rekao je Klop na konferenciji za novinare u Kijevu.

Liverpul će igrati protiv Real Madrida u finalu Lige šampiona.

„Prije devet mjeseci smo bili dobar fudbalski tim. Možda je nekoliko nas sanjalo da ćemo igrati finale, samo zbog nastupa u različitim utakmicama. To je stvorilo poseban duh i to je naša najveća snaga, zasigurno“, kazao je Klop.

Njemački trener je rekao da je za pobjedu u finalu potrebna i doza sreće i da njegova ekipa treba da bude spremna na izazove sa kojima će se suočiti.

Posebne riječi hvale imao je za trenera Reala Zinedina Zidana, za koga je rekao da je borac i da je za kratko vrijeme na klupi tog kluba pokazao koliko umije.

Klop je već učestvovao sa nekom ekipom u finalu Lige šampiona, kada je bio trener Borusije Dortmund.

„Finale Lige šampiona je veoma velika stvar. Kao trener morao sam mnogo toga da pripremim, uglavnom na treningu, ali u isto vrijeme da budem hladan i opušten. Prilično sam siguran da sam bio mnogo uzbuđeniji pred prošlo finale u kom sam učestvovao. To je bila šansa jednom u životu, tako smo se tada ojsećali. Igrali smo fantastično protiv veoma jake ekipe. Poslije te utakmice sam želio novu priliku i ovi momci sada su mi je pružili“, rekao je Klop.

Kapiten ekipe Džordan Henderson rekao je da ekipa želi da osvoji trofej za sebe i navijače.

„Trofeje želimo da osvajamo za sebe, ali isto tako i navijače, koji su veliki razlog zbog koga smo sada ovdje. Bili su senzacionalni i očekujem da u finalu naprave atmosferu poput one na Enfildu“, rekao je Henderson.

On je ocijenio da je Real fantastičan tim sa odličnim igračima, koje ima i Luverpul i izrazio je nadu da će engleski klub pobijediti.

„Radi se o tome da pravimo sopstvenu istoriju. Fantastično je to da smo došli do ovdje, ali želimo da napravimo još jedan korak“, kazao je Henderson.

Njegov saigrač Viržil Van Dajk rekao je da Liverpulov tim treba da uživa u finalu.

„Očigledno je da je svima nama veoma posebno to što smo u finalu Lige šampiona i samo treba da uživamo. Daćemo sve što imamo i nadamo se najboljem. Za ovakvu utakmicu nije potrebna dodatna motivacija, rijetko ko je bio akter ovakvog spektakla“, rekao je Van Dajk.

Finale Lige šampiona počeće u subotu u 20.45 na Olimpijskom stadionu u Kijevu.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor