Lista od sedam kandidata za nasljednika Vengera

Arsenal’s French manager Arsene Wenger looks on from the stands during the English FA Cup third round football match between Nottingham Forest and Arsenal at The City Ground in Nottingham, central England, on January 7, 2018. / AFP PHOTO / Oli SCARFF / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or ‘live’ services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. / (Photo credit should read OLI SCARFF/AFP/Getty Images)

Ako ne osvoji EL, Arsenal će gotovo sigurno drugu godinu u nizu završiti van Lige šampiona. Arsen Venger ima ugovor za sljedeću sezonu, ali će se povući pod pritiskom, navodno, klub ima listu sedam imena među kojima će tražiti trenera.

Najkrupnije je Karlo Anćeloti, koji želi posao u PL, ali neki izvori ukazuju da on smatra da je tim loš i da bi to bio preveliki rizik, tačnije da Arsenal sa ovim timom nema šta da traži u borbi za top 4, a da rukovodstvo kluba nema novca za neka ozbiljnija pojačanja, poslije niza promašaja.

Popularna imena među navijačima su bivši kapiten Arteta koji je Pepov pomoćnik, ali on nema nikakvo samostalno iskustvo, kao ni Tijeri Anri.

Klub ipak naginje ka iskusnijem treneru, u prvi plan je izbilo ime Brendana Rodžersa koji je ostavio trag u Liverpulu, jasno sa Seltikom dominira i kako se saznaje zainteresovan je za povratak na veliku scenu.

Neki mediji kandidovali su Jogija Leva zbog nekolicine njemačkih igrača u timu, ali realno on je bliži klupi Reala, a može se desiti da ostane još jedan ciklus na kormilu „Pancera“.

Još dva imena na listi su Leandro Žardim, trener Monaka, ali kako se saznaje sa njim klub nije u kontaktu, niti je on previše raspoložen da napusti Monako, a Paulo Fonseka trener Šahtjora vjerovatno stiže u PL, mada većina smatra da je Arsenal za njega, u ovom trenutku, preveliki zalogaj.

Bilo kako bilo, Brendan Rodžers je, makar po reakcijama navijača najbolje rješenje, ako Anćeloti odbije klupu. Iako bi pozdravili dolazak klupske legende poput Anrija, čini se da bi to bilo suviše rizično.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor