Leposavić razriješen, DF najavio bojkot

Skupština Crne Gore razriješila je dužnosti ministra ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića. Za smjenu Leposavića glasala su 43 poslanika, 27 je bilo protiv, dok je uzdržano bilo 10 poslanika. Nakon takve odluke parlamenta DF je najavio bojkot.

Poslanik DF-a Slaven Radunović pozvao je sve koji su dobili glasove građana 30. avgusta da se, kako je kazao, oslobode DPS-a. On je naveo da se u Skupštini dogodila velika prevara birača, te da je napravljena kako je rekao neprincipijelna koalicija sa DPS-om.

„Pozivam da se oslobodimo DPS-a da sa njima ne gradimo dalje Crnu Goru, da se u najkraćem roku skupimo i odlučimo šta ćemo dalje“, kazao je Radunović.

„Do tada mi nećemo ulaziti više u plenum, ako imate novu većinu samo izvolite sa njima, ko hoće sa DF-om može da se dogovori sa nama. Ovo važi i za rukovodsvo Skupštine, jer sada resetujemo stanje na nulu i tražimo novi dogovor. Hvala, i neka vam je srećan DPS“, poručio je Radunović.

Parlament je juče završio višesatnu o inicijativi premijera Zdravka Krivokapića.

Sjednicu parlamenta obilježile su teške riječe između predstavnika partija na vlasi i premijera Krivokapića, koji je rekao da je u Skupštini Crne Gore prisutan nemoral i političko licemjerje.

To je izazvalo oštru reakciju pojedinih poslanika partija vlasti.

Ministar Leposavić kazao je da bi mu bilo lakše da od danas ne bude ministar i poručio da će Vlada opstati.

Podršku inicijativi Krivokapića najavili su predstavnici opozicionih partija, kao i Građanskog pokreta URA.

Iz vladajućih Demokratskog fronta (DF) i Socijalističke narodne partije (SNP) poručili su da će biti protiv.

Demokratska Crna Gora saopštila je da, ukoliko ne bude dogovora unutar parlamentarne većine, ta partija neće sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) učestvovati u smjeni ministra pravde.

Nakon burne sjednice premijer Krivokapić je saopštio da neće podnijeti ostavku na tu funkciju i pozvao je poslanike da iniciraju njegovu smjenu.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor