Legendarni Osim objasnio razliku između Srba i Hrvata

Ivica Osim, legedarni jugoslovenski trener, rekao je da zemlje iz regiona moraju da izvuku ono najbolje iz uspjeha Hrvatske na Mundijalu u Rusiji.

Osim, koji je posljednji trener fudbalskog tima Jugoslavije, objasnio je i razliku između Srbije i Hrvatske u fudbalu.

„Treba znati učiti, što reče Dalić, treba biti ponizan i skroman i treba prihvatiti da neko nešto bolje radi, a na to mi ne pristajemo nikada. Kad pristanemo na to da neko nešto bolje radi i uradi od nas i da nam to bude primjer, a vrlo smo teški na tome, to će biti najbolji put. Ovo je dokaz više zašto su Hrvati došli do finala a, zašto ne — Srbija. Prema tome, ovdje treba biti pametan i iskoristiti iskustva Hrvatske koja su svježa i preispitati sebe, igrače i njihovo ponašanje, kao i medije, pošteno da vam kažem“, rekao je Ivica Osim za „Sputnjik“.

Hrvatska se plasirala u finale Svjetskog prvenstva pobjedom nad Engleskom poslije produžetaka.

„Medijski gledano, bili su umjereniji nego mnogi drugi. Ono što Dalić (hrvatski selektor) često priča, ta skromnost je vrlo bitna, bar na našim prostorima, da ostanemo na zemlji. Ništa slučajno ne dolazi. Puno je rada i talenta koga su, hvala bogu, Hrvati imali. Imali su nekoliko izvanrednih igrača i dobro su iskoristili političku situaciju na Balkanu. Sve je to njima u prilog išlo i na jedan mudar način su to iskoristili. Od nekadašnjih neprijatelja pravili su sebi prijatelje i vrlo pametno su postupali, bez neke velike pompe“, kaže legendarni Osim.

„Kockasti“ će u velikom finalu Mundijala igrati protiv Francuske, a meč je na programu u neđelju od 17 časova na stadionu Lužnjiki u Moskvi.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor