Land Rover pomjera granice: Superluksuzni SUV sa 2 vrata

Na nedavno održanom ženevskom auto-salonu predstavljena je specijalna, kupe verzija modela Range Rover koja će biti proizvedena u samo 999 primjeraka.

Range Rover SV Coupe, koji je u Ženevi naišao na dobar prijem publike i potencijalnih kupaca, predstavlja novinu u SUV segmentu – riječ je o superluksuznom, velikom četvorosjedu sa dvoje vrata, koji je baziran na modelu Range Rover SV Autobiography Dynamic sa četvoro vrata.

Interesantno je da, inače izuzetno luksuzni, SV Autobiography košta oko 200.000 dolara, dok Coupe, koji je nešto manji i ima dvoja vrata manje, ima početnu cijenu skoro 300.000 dolara.

Tajna se krije u ekskluzivnosti ovog automobila koji će usrećiti svega 999 imućnih kupaca.

Istovremeno, limitirana proizvodnja na manje od hiljadu primjeraka doprinijeće da ovaj automobil sa godinama dobije na vrijednosti i privuče bogate kolekcionare koji će biti spremni da zavuku ruku duboko u džep kako bi ga se dokopali.

Proizvođač, britanski Land Rover, saopštio da je za razvoj Range Rovera SV Coupe utrošio tri godine i da ovaj model predstavlja omaž originalnom Range Roveru iz 1970-tih, koji je takođe imao dvoje vrata.

Rezultat je vozilo bez premca u aktuelnoj auto-industriji. Osim što ima samo dvoje vrata, automobil je specifičan i po izgledu putničke kabine.

Sva četiri sjedišta su poput udobnih kožnih fotelja, a unutrašnjost je dvobojna, s tim što su prednja sjedišta i dio komandne table u jednoj nijansi, dok su zadnja sjedišta u drugom tonu.

Range Rover SV Coupe dobija snagu od 5.0 litarskog V8 motora sa kompresorom koji proizvodi 565 ks.

Maksimalna brzina je 265 km/h‚ a automobil do stotke stiže za nešto više od 5 sekundi.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor