Kuzmanović predstavlja svoje izložene radove

Stručno vođenje kroz izložbu „Autoportreti“ vajara Zorana Kuzmanovića održaće se u Centru savremene umjetnosti Crne Gore, u Dvorcu Petrovića, u četvrtak, 1. februara sa početkom u 13 sati.

 

Izložbu čini 29 radova realizovanih u aluminijumu i kombinovanim materijalima (staklo, epoksidne smole, sajle, čelik, bronza).

Publiku kroz izložbu će voditi autor Zoran Kuzmanović.

„Izložbu čini više prostornih instalacija, odnosno individualnih radova koji u svojoj saznajnoj osnovi polaze iz esencijalističkog pristupa ali se svakako u tumačenju ne izoluju od relativističke percepcije i značenja. Naime, autor svoj glavni oslonac u radu pronalazi u istraživačkom i eksperimentalnom postupku koji direktno proizilazi iz samog tehnološkog procesa“, zapisala je istoričarka umjetnosti Nataša Radosavljević Kuzmanović.

Izložba se može pogledati u Dvorcu Petrovića do 1. marta.

Zoran Kuzmanović je rođen 1967. godine u Smederevu. Diplomirao je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 1993. u klasi prof. Nikole Jankovića. Završio je magistarske studije 2002. na istom fakultetu kod mentora prof. Vladimira Komada. Doktorirao je na Umetničkim studijama Univerziteta umetnosti u Beogradu 2014. kod mentora prof. Veljka Lalića. Od 2010. do 2015. bio je zaposlen kao Umetnički saradnik na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Rukovodilac je „Umetničke radionice Kuzman” u Smederevu. Izlagao je na velikom broju kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor