Krou prodao oklop iz „Gladijatora“ za 96.000 $

Oklop koji je glumac Rasel Krou nosio u svojoj Oskarom nagrađenoj ulozi u filmu „Gladijator“ prodat je danas na aukciji za 125.000 australijskih dolara (96.000 američkih dolara), daleko više od očekivanog.

 
Foto: Beta/AP

Aukcijska kuća Sotbi je procijenila da bi oklop iz tog filma mogao da se proda za između 20.000 i 30.000 australijskih dolara.

Krou je u Sidneju organizovao aukciju za svoj 54. rođendan, ocjenjujući da je vrijeme da se „raščiste stvari“. On je aukciju nazvao „Umjetnost razvoda“, i dio je dogovora o razvodu sa bivšom suprugom Danijel Spenser od koje se odvojio 2012. godine poslije devet godina braka.

Predmeti na prodaji nijesu ograničeni na uspomene iz filmova ili braka. Takođe ima Roleks satova, umjetničkih slika, klizaljki, motorcikala i mnogo drugih stvari.

Na aukciji su ponuđeni oklop i drugi rekviziti iz filma „Gladijator“, predmeti iz filma „Gospodar i vojskovođa“ (Master and Commander), gitare, vrhunska australijska umjetnost i njegove neonacističke čizme iz „Romper Stompera“.

Većina rekzvizita iz njegovih filmova koja je prodavana na aukciji je prevazišla procjenu.

Raspoložen Krou koji je danas napunio 54 godine pojavio se pošto je jedna žena otpjevala „Srećan rođendan“. Prethodno je prodata jedna violina za 135.000 australijskih dolara.

Očekuje se da će današnja prodaja u auksijskoj kući Sotbi prikupiti oko 2,3 miliona dolara.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor