Krivolovci pobjegli, zaplijenjeni čamac, akumulator

Dvije osobe zatečena su u subotu u nezakonitom izlovu ribe, uz pomoć agregata, u Gostiljskoj rijeci, na Skadarskom jezeru. Iz Nacionalnih parkova Crne Gore saopšteno je da su oni, nakon potjere, uspjeli da pobjegnu, a nadzornici su zaplijenili čamac, pretvarač, vesla, sondu, akumulator i oko sedam kilograma ribe.

   Foto: NP Crne Gore

„Izlovljavanje ribe uz pomoć nedozvoljenih sredstava kao što je u ovom slučaju upotreba agregata, negativno utiče na ukupan životinjski svijet akvatorijuma i ostavlja dugoročne posljedice po riblji fond. Upravo u tom pravcu, Nacionalni park očekuje podršku svih savjesnih korisnika, prije svega, svih registrovanih ribolovaca, kako bi u zajedničkoj borbi protiv krivolova postigli najviši stepen fizičke zaštite jezera“, kazao je direktor NP Skadarsko jezero Aleksandar Bulatović.

 

     Foto: NP Crne Gore

Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore i NP Skadarsko jezero, kako su saopštili, istrajni su u namjeri da spriječe svaki vid nelegalnih aktivnosti na prostoru parka.

Apeluju na sve građane koji žele da doprinesu očuvanju ribljeg fonda da prijave nepravilnosti na dežurni broj Službe zaštite 068/526-440.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor