„Krivokapić, Abazović i Spajić nastavili šverc cigareta“

Isto kao što je DPS švercovao cigarete, tako je to radila i vlast od 30. avgusta 2020. godine, kazao je predsjednik PzP-a i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević. On je optužio bivšeg i sadašnjeg premijera Zdravka Krivokapića, Dritana Abazovića i bivšeg ministra finansija Milojka Spajića da su omogućili nastavak šverca.

“Poštovani građani Crne Gore od 1993 godine šverc cigareta u našoj zemlji organizuje i realizuje Vlada, odnosno vlast u Crnoj Gori, od njega koristi imaju ljudi u vrhu vlasti”, kazao je on.

Ističe da logističku podršku šverca daje Agencija za nacionalnu bezbjednost.

“Znači, građani, šverc cigareta će biti zaustavljen kada vlade Crne Gore prestanu da švercuju”, istakao je on.

Medojević je kazao da ni jedan šleper ne može izaći iz Luke Bar a da to ne znaju premijer, direktor policije i ostali zvaničnici.

“Tri mjeseca nakon izbora nije bilo šverca, da bi odjednom na proljeće krenuo intenzivni šverc cigareta preko Luke Bar i ja obavještavam  da je preko 50 šlepera izvedeno iz Luke i prošvercovano. Da bi neko mogao da prošvercuje te cigarete mora da ima odobrenje premijera, koordinatora službi bezbjednosti, ministra finansija, direktora policije”, kazao je Medojević.

On je iznio teške optužbe na račun bivše vlasti.

„U tom trenutku mi je bilo jasno da je Krivokapić kao tadašnji predsjednik Vlade sklopio sporazum sa kriminalnim kartelima, i da je u tom sporazumu Dritan Abazović i Milojko Spajić“, kazao je Medojević.

Istakao je da DF-u baš zbog šverca nije dozvoljeno da vrši vlast.

„Dragi građani, DF nije spriječen da uđe u Vladu zbog međunarodne podrške, već da ne bismo spriječili šverc cigareta“, rekao je on.

Istakao je da pričom o švercu na Odboru za bezbjednost uznemirava javnost. Ohrabrio je glavnog specijalnog tužioca da rasvijetli taj slučaj, ali smatra da nema političke volje te da je zato DF eliminisan.

izvor.rtcg.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor