Krivične prijave protiv dva ljekara u Ulcinju

Službenici Uprave policije podnijeli su Osnovnom državnom tužilaštvu u Ulcinju krivične prijave protiv dva ljekara u tom gradu.

Policija navodi da je krivična prijava podnijeta protiv J.I. (65) iz Republike Srbije, stalno nastanjenog u Baru, inače po zanimanju ljekara specijaliste urologa, zaposlenog u Opštoj bolnici Bar.

Sumnja se, kako je saopštila policija, da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno bavljenje privrednom djelatnošću.

„On je ovo djelo izvršio na način što je, kako se sumnja, bez dozvole nadležnog organa obavljao ljekarske preglede i pružao medicinsku pomoć pacijentima u improvizovanoj ambunati koja se nalazi u naselju HTP Ulcinjska rivijera – turističko naselje Ada Bojana“, saopštila je policija.

Krivična prijava podnijeta je i protiv I.J. (59) iz Bara, ljekara interniste zaposlenog u Domu zdravlja „Bogdan Vujošević“ u Ulcinju, zbog sumnje da je, kako se navodi, izvršio krivično djelo nedozvoljeno bavljenje privrednom djelatnošću u sticaju sa krivičnim djelom posebni slučajevi falsifikovanje isprave – neovlašćena upotreba pravog pečata ili znaka.

„I.J. je djelo koje mu se stavlja na teret izvršio tako što je, kako se sumnja, u dužem vremenskom periodu bez dozvole nadležnog organa obavljao ljekarske preglede i pružao medicinsku pomoć pacijentima u improvizovanoj ambulanti koja se nalazi u naselju Velika plaža a kojom prilikom je koristio original obrasce i pečate JU Dom zdravlja Ulcinj“, saopštila je policija.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor