Krivična prijava protiv maloljetnika: Ukrali vozilo u Beranama, pa ga vozali po Bijelom Polju?

Službenici beranske policije su, nakon što su službenici Centra bezbjednosti Bijelo Polje priveli osumnjičene, protiv  dvije maloljetne osobe podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo krađa.

                                “Naime, službenici CB Bijelo Polje su, 24.08.2018. u sat i 20 minuta nakon ponoći, prilikom vršenja redovne kontrole saobraćaja, zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke „VW Golf II“ beranskih registarskih oznaka kojim je upravljao maloljetni L.Ž. (16) iz Tivta, dok se na suvozačevom mjestu nalazio M.L. (17) iz Bosne i Hercegovine, sa prebivalištem u Kotoru. Ova lica nisu posjedovala dokumentaciju na osnovu koje bi se mogao utvrditi njihov identitet a ni godine starosti, pa su iz tog razloga privedena u policijske prostorije CB Bijelo Polje. Vozilo je isključeno iz saobraćaja jer su policijski službenici posumnjali da je predmet krivičnog djela, odnosno da je otuđeno“- navedeno je u saopštenju policije.

Istog dana Dežurna služba Centra bezbjednosti Berane je obavijestila Dežurnu službu CB Bijelo Polje da je R.K. iz Berana toj organizacionoj jedinici prijavio da mu je u toku noći ukradeno vozilo.

Ispostavilo se da je u pitanju upravo vozilo kojim su upravljali maloljetnici.

O događaju je obaviješten državni tužilac za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama koji je naložio da se protiv L.Ž. i M.L. podnese krivična prijava u radovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo krađa.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor