Kreće operacija teška 142.000.000 eura

Kako piše madridski sportski dnevnik AS, trener Reala dao je zeleno svijetlo za dovođenje novog napadača, a od ranije je poznato da je odluka pala na Roberta Levandovskog. Isti izvor navodi kako su u najužem krugu bili Levandovski i Hari Kejn, te kako je Poljak odnio pobjedu zbog mogućnosti da se isposluje manja cijena.

Zidan je do sada bio velika prepreka za početak razgovora na realaciji Real – Bajern, jer je uporno ponavlja Florentinu Perezu kako mu pored Karima Benzeme nije potreban novi špic, međutim, očigledno je došlo zaokreta. Da li ga je Perez ubijedio, ili je Zizu sam shvatio da su mu potrebna pojačanja, manje je važno. Ono što je suština jeste da sada može da otpočne treća, i najteža faza u kompletiranju ovog velikog posla. Prva je, praktično, štiklirana. Ono momenta kada je za agenta uzeo Pinija Zahavija, bilo je jasno da Leva nema namjeru da više ostaje u Minhenu. Prije nekoliko dana mediji – doduše katalonski – objavili su da je plata i dužina ugovora već dogovorena.

Ko ako ode Levandovski?

Sa Zidanovim DA, dva uslova su ispunjena, preostaje još treći. Da pristane Bajern. To neće ići nimalo lako, ali ako Real zaista namjerava da pred Rumenigea i Henesa istrese 100.000.000 eura, kako piše As, Njemci bi mogli da pokleknu. Jer ipak se radi o igraču od 30 godina. U Bajernu, kao što je poznato, nisu gadljivi na velike novce. Ne vole da ih daju, ali i te kako vole da prodaju. Njihovi stavovi o previsokim cijenama igrača odavno su poznati, tako da bi cijena od 100.000.000 vrlo moguće bila prihvatljiva za vodeći dvojac minhenskog giganta.

Madriđani, tvrdi As, imaju i opciju B, ukoliko ta cifra bude odbijena. U tom slučaju u posao će pokušati da uključe Hamesa Rodrigeza, odnosno da „oproste“ Bajernu 42.000.000 eura, koliko bi njemački klub trebalo da uplati na njihov račun za godinu dana, kada dođe vrijeme da u potpunosti otkupi ugovor kolumbijskog veziste.

U tom slučaju Robert Levandovski bi Real koštao 142.000.000 eura.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor