Kraljevsko pozorište: Premijera komada “Kučka“

Nakon internacionalnog proboja komada ’’Dokle pogled seže’’, jedan od vodećih evropskih reditelja opet režira u Kraljevskom pozorištu Zetski dom.

Iza intrigantnog naslova “Kučka“ krije se priča o muškarcima, o tome da ih određuju odnosi sa ženama u njihovim životima.

„Zbog ovoga je teško muškarcu i ženi da se upoznaju, da žive zajedno, da osnuju porodicu, jer se bojimo onog drugog.

Iz tog razloga je veoma teško reći – u redu, želim da živim sa tobom jer te volim. Plašimo se jer smo frustrirani, a te frustracije nosimo iz porodice, od majki, sestara, braće, očeva. Za mene je bitna pozicija žene- interesantno je da je Lidija vođa ovog projekta, u istočno evropskom društvu nije uobičajeno da je žena vođa.

Najprije smo osmislili likove i situacije koje smo objasnili glumcima. Koristio sam improvizacije, ali mi je bio bitan ženski ugao Eve Zabežinski. Ovdje imamo striktnu dramaturgiju i psihološki je složenije u odnosu na našu prethodnu predstavu.

Rekao sam glumcima da želim da idem dalje, da izgradim likove od početka do kraja i jaku dramaturgiju, imali smo ideju šta tačno želimo“, rekao je reditelj Arpad Šiling o procesu nastanka teksta.

Predstava “Kučka“ biće premijerno izvedena u Kraljevskom pozorištu Zetski dom 28. aprila, a reprizno igranje je dan kasnije, 29. aprila.

Tim ove predstave, koja je već selektovana za Festival Drama, u Ljubljani, u Slovenskom narodnom gledališču- 28. maja, čine i prevodilac sa mađarskog Kata Đarmati, asistent reditelja Mirko Radonjić, menadžer produkcije Ildiko Sagodi i organizator Nataša Božović.

Igraju: Nada Vukčević, Srđan Grahovac, Zoran Vujović, Stevan Radusinović i Vule Marković.

Ova produkcija Kraljevskog pozorišta Zetski dom podržana je od strane EU Creative Europe, u okviru projekta EU Collective plays!.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor