Kraj velikog projekta Vardara, Rus više ne da novac

Trinaest vrhunskih rukometašica Vardara, od kojih dvije Crnogorke Andrea Klikovac i Jovanka Radičević, na kraju takmičarske sezone slobodne su u izboru nove sredine! Moćni tim, koji godinama unazad neuspješno pokušava da podigne trofej Lige šampiona, u ovoj će imati posljednju šansu, možda i najrealniju, jer trenutno igraju najbolji rukomet u Evropi.

Krajem prošle, a glasnije početkom ove sezone, pričalo se da ruski biznismen Sergej Samsonenko više neće finansirati makedonski tim. Rukometašicama je, kako saznajemo, ova vijest saopštena prije nekoliko dana, šokantna, s obzirom na uslove u kojima rade (Rus je finansirao izgradnju dvorane u sklopu hotela), basnoslovne ugovore i na ambicije u Ligi šampiona.

Rus je gazda muškog rukometnog i fudbalskog kluba Vardar.

Realnija je opcija da ostane u muškom rukometnom klubu, koji je aktuelni šampion Evrope i za koji nastupa crnogorski reprezentativac Vuko Borozan.

U svakom slučaju, tiho gašenje rukometnog giganta nije dobra vijest za evropski rukomet. Evropi je potreban ovakav tim, jer realno, trenutno osim Đera, Rostova i Bukurešta, malo ko može da se približi trofeju Lige šampiona.

Tržište više nije tako veliko. Danci i Norvežani ne ulažu i nemaju, kao nekad, sredstva da angažuju velika imana, što je najbolje osjetio Larvik, ranije slavni Viborg…

Istina, u Francuskoj ekipa Bresta se sprema za povratak na veliku scenu (stiže iz Vardara desni bek Lakrabere), a Mađari, uz doziranje, polako prave timove koji bi bili konkurentniji Đeru i FTC-u.

Što se tiče regiona, Budućnost se okrenula radu sa mladim, uglavnom domaćim kadrom, a Krim sa finansijskim problemima, gura kroz Ligu šampiona.

U Hrvatskoj ni na vidiku nema ozbiljnije ekipe, slično je u Bosni i Hercegovini. Sa odlaskom Vardara sa velike scene, pitanje je da li će i kako opstati Regionalna liga, koja je bila jedina prava provjera za Ligu šampiona (Budućnost je pred start glavne faze LŠ upravo na trećem turniru u Skoplju odradila prve i posljednje provjere).

Izvor: Cdm.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor