Koventri ušao u viši rang prvi put poslije pola vijeka

Sjećate se Koventrija? Ako po ničemu drugom, a ono po čuvenim Marokancima Mustafi Hađiju i Jusufu Čipu i tada mlađanom Robiju Kinu iz vremena kada su nastupali u Premijer ligi početkom 21. vijeka.

Taj klub, sada novi trećeligaš, ostvario je danas još jednu istorijsku pobjedu na Vembliju, koja nije u rangu onog FA kupa iz 1987. godine, ali je važna jer ih je vratila u viši rang poslije sumornog ispadanja na rub amaterskog fudbala. Zanimljivo, poslije ravno 51 godine (sezona 1966/67), Koventi je izborio povratak u viši rang, a od 2001, kada su ispali iz Premijer lige, išli su samo nadolje. Do danas…

Prošlog ljeta, pod teretom finansijskih problema, Nebeskoplavi su ispali u Ligu 2, a dok su se konsolidovali i dobili novu upravu, direktne vize za Ligu 1 već su bile podijeljene. Zato im je ostalo da kroz baraž pronađu put do Lige 1, što su učinili. Poslije favorizovanog Nots Kauntija fudbaleri menadžera Marka Robinsa porazili su danas i Eksiter ubjedljivo u finalu baraža sa 3:1 (0:0).

U lijepoj atmosferi, pred tačno 50.196 gledalaca, igrači Koventrija su ovog popodneva zgromili rivala u drugom poluvremenu, a svi golovi koje su timovi postigli, bili su jako lijepi, kao da nisu u pitanju četvrtoligaški igrači.

Džordan Vilis, Džordan Šipli i Džek Grimer bili su strijelci za Koventri, dok je na drugoj strani utješni pogodak za Eksiter dao Kajl Edvards u 89. minutu.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor