Kotor da dobije status grada

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić uputio je Vladi Crne Gore da se lokalnoj samoupravi u Kotoru, umjesto dosadašnjeg oblika opštine, utvrdi status grada.

Foto: Skupština CG

Jokić je o tome danas upoznao predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksu Bečića koji je danas razgovarao i sa predsjednikom Opštine Herceg Novi Stevanom Katićem.

Kako je saopšteno iz Skupštine Crne Gore, tokom razgovora, predsjednik Opštine Kotor upoznao je predsjednika Skupštine sa problemima lokalne samouprave, kao i sa inicijativom upućenom Vladi Crne Gore da se lokalnoj samoupravi u Kotoru, umjesto dosadašnjeg oblika opštine, utvrdi status grada.

„U inicijativi tražimo od Vlade da Kotoru zvanično dodijeli status grada i to kroz izmjene Zakona o lokalnoj samoupravi i Zakona o teritorijalnoj organizaciji odnosno Zakona o zaštiti prirodnog i kulturno-istorijskog područja Kotora“, kazao je Jokić.

Predsjednik Opštine Kotor, kako se dodaje u saopštenju, iskoristio je susret kako bi upoznao predsjednika Bečića sa formiranjem punktova za vakcinaciju, te sa konstantnim informisanjem građana o neophodnosti poštovanja mjera za suzbijanje virusa Kovid-19, kako bi se trend smanjenja broja oboljelih nastavio i u narednom periodu.

On se osvrnuo i na saradnju Kotora sa Dubrovnikom, kao i potencijalnom saradnjom sa drugim mediteranskim gradovima, u cilju postizanja uslova za kontinuirani održivi turizam.

„Predsjednik Skupštine Crne Gore, Aleksa Bečić pohvalio je rad Opštine Kotor na stabilizaciji finansijskog stanja, kao i proaktivno i uporno djelovanje na poboljšanju uslova za predstojeću turističku sezonu“, navodi se u saopštenju.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor