Kosovo: Opsežne bezbjednosne mjere zbog Vučića, nije bilo hapšenja

Policija Kosova je preduzela opsežne bezbjednosne mjere na putevima i u sredinama u kojima danas boravi predsjednik Srbije Aleksadndar Vučić a negirala je informacije medija da je u Lapljem selu uhapšeno šest osoba.

Policija Kosova je odbacila kao netačne informacije prema kojima je u Lapljem selu u blizini Prištine uhapšeno šest osoba koje su navodno bile naoružane i kod kojih je policija pronašla oružje. Prema navodima policije niti je bilo hapšenje niti bilo kakvog incidenta o kojem su izvještavali neki mediji u Beogradu.

Policija je takođe kao netačne odbacila informacije da je jedna osoba u vozilu na ulasku u Prištinu iz pravca Veternika omela kolonu vozila u kojoj se navodno nalazio Vučić.

Policija je zaustavila jedno vozilo koje se nije odmah sklonilo sa puta, ali nije uhapsila nikoga.

Odbacila je kao netačno da se radilo o koloni vozila gdje je bio predsjednik Srbije i dodala da se Vučić u to vrijeme nalazio u Kosovskoj Mitrovici.

U Prištini i okolini, kao i u naseljima na Kosovu koje će posjetiti Vučić je mirno i nije bilo nekih bezbjednosno interesantnih incidenata.

Putni pravci koji iz Kosovske Mitrovice vode prema Prištini, Gračanici i Lapljem selu su pokriveni policijskim patrolama a preduzete su mjere najvišem nivou predviđene za dolazak predsjednika država.

Takve mjere su preduzete i u Gračanici i u Lapljem selu gdje se očekuje da boravi srpski predsjednik.

 

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor